23948sdkhjf

Shoppingstråk blir catwalk för en kväll

Initiativet kommer från butikerna på Kullagatan i Helsingborg som vill pröva kvällsöppet.

För en kväll förvandlas shoppingstråket på Kullagatan i Helsingborg till en catwalk. Torsdagen den 28 september kommer en röd matta rullas ut längst gatan och ett femtiotal modeller kommer visa upp de senaste kollektionerna från butikerna längst gatan, samt elever från Nicolaiskolan som skapat plagg utifrån höstens trender.

– Det ska bli jätteroligt att delta på shoppingkvällen och framför allt att få visa upp Lindex höstkollektioner på catwalken. Hösten är en spännande tid för mode och vi ser fram emot att inspirera citys besökare med de senaste trenderna, säger Jessica Johansson, butikschef på Lindex på Kullagatan, i ett pressmeddelande.

Initiativet kommer från butiksnätverket själva som vill testa att ha kvällsöppet under två kvällar i år. Mellan klockan 17 till 20 kommer över 30 butiker på gatan att hålla öppet.

Projektet att skapa kreationer till catwalken är en del av kursplanen för eleverna från Nicolaiskolan och modellerna kommer alltså inte bara att bära plagg från butikerna. Istället har elever som läser textildesign på Hantverksprogrammet på Nicolaiskolan fått skapa egna dramatiska plagg i en tolkning av höstens trender. Modellerna sminkas sedan av elever som läser hår- och makeupstylist på Hantverksprogrammet på Drottning Blanka.

– Det är fantastiskt att få visa upp citys breda utbud av mode och shopping på ett så underhållande sätt samtidigt som vi har lyckats få till ett roligt samarbete med Helsingborgs gymnasieskolor. Vi hoppas denna shoppingkväll kommer inspirera citys besökare till att upptäcka allt spännande vår stadskärna har att erbjuda när det kommer till unik shopping, säger Elin Perlelin, marknadsassistent på HBG City, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078