23948sdkhjf

Retailexperten Jack Stratten till Habit Modebranschens Dag

Jack Stratten från Insider Trends i London gästar Habits stora branschdag den 5 oktober. 

Vilka är de globala retailtrenderna och hur kommer konsumenten att handla i framtiden? Dessa frågor besvarar Jack Stratten som inleder Habit Modebranschens Dag i Göteborg.

– Jag kommer att lyfta fram de största retailtrenderna och konsumenttrenderna som kommer att påverka framtiden för modebranschen, säger Jack Stratten.

Jack Stratten, som är expert inom detaljhandel, konsumentbeteenden och affärsstrategier, har jobbat med retailtrender i drygt 15 år och är knuten till Londonbaserade trendbyrån Insider Trends. Insider Trends är anlitad av stora detaljhandelsaktörer runt om i världen, bland andra Galeries Lafayette, Tommy Hilfiger och LVMH. 

Efter Jack Stratten tar Nudie Jeans vid. Bolagets vd och medgrundare Joakim Levin intar scenen tillsammans med bolagets hållbarhetschef Sandya Lang som kommer att prata om varumärkets uppskalning av vintage och hur bolaget ställer om design och kollektioner för att designa morgondagens vintage och minska sina utsläpp.

Under rubriken ”Må bra – prestera bra” delar väskvarumärket Sandqvists vd, Caroline Lind, med sig av erfarenheterna att ställa om till fyradagarsvecka – något företaget gjorde med start i februari i år.

– Att må bra, prestera bättre och ha mer energi borde skapa ännu mer arbetsglädje. Det är ju känt sedan länge att engagerade medarbetare skapar hållbara resultat, säger Caroline Lind.

Efter lunch lyfter modedesignern Marina Kereklidou, kreativ chef på Synsam, vikten av hur kreativitet behöver affärssinnet och vice versa. Experten Nebe Al Mayahi, grundare av Teint, analyserar affärsnyttan med mångfald och inkludering.

Utöver Nudie Jeans gästar ytterligare två lokala entreprenörer dagen: Daniel Mänd, grundare av Elvine, och Albin Johansson, vd och medgrundare av Axel Arigato – modevarumärket som tangerar en miljard kronor i omsättning.

Under eftermiddagen äntrar Nicolas Cano, affärsutvecklingschef på Tmall Fashion and Luxury, scenen för att berätta om möjligheterna att expandera på den kinesiska marknaden via Tmall. Därefter blir det fokus på AI och hur man effektivt kan få koll på både prisstrategi och konkurrenter globalt.

Under dagen avslöjas vinnarna i Habit Fashion Awards 2023. Fyra priser delas ut i kategorierna Årets modevarumärke, Årets denimleverantör, Årets hållbara företag. Ny kategori i år är Nordic Patternmaker of the Year, som sätter ljuset på mönsterkonstruktörerna. Till prisutdelningen kommer bland andra superentreprenören Pernilla Nyrensten som tog Revolutionrace till ett miljardbolag.

För program och anmälan klicka här 

Artikeln är en del av vårt tema om Habit Modebranschens Dag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079