23948sdkhjf

Skokedjan återvänder till stadskärnan

Scorett kommer i slutet av oktober åter ha två butiker i Umeå.

Scoretts nya skobutik öppnar i slutet av oktober på Rådhusesplanaden i Umeå centrum.

– Umeå är för oss en attraktiv stad med en ung befolkning med stark tillväxt och vi har hela tiden haft dörren på glänt för en nyetablering. Nu fick vi en unik chans – i ett perfekt gatuläge – i kombination med en stark centrumkärna. Det gjorde beslutet enkelt för oss, säger vd Peter Blomquist, i pressmeddelandet.

Under pandemin gick skobranschen igenom en svår kris. Flera av Scoretts butiker stängde under den här perioden, varav några hunnit vara öppna knappt ett år. Efter 13 år stängde kedjan även en av sina två butiker i Umeå under 2020.

De senaste åren har skobranschen genomgått ”betydande förändringar” och nu var det dags att öppna en ny butik i staden, skriver Scorett pressmeddelandet.

– Att Scorett återvänder till centrum visar att aktörer vill vara här. Umeå har en levande och attraktiv stadskärna. Dessutom är antalet skobutiker i centrum få och comebacken kommer helt klart att uppskattas av centrumbesökarna, säger Sara Bergh affärsansvarig uthyrare Balticgruppen, i pressmeddelandet.

Scorett har i dag runt 80 butiker runt om i Sverige.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047