23948sdkhjf

Här öppnar Ugg första butiken i Norden: ”Vill gärna öppna i fler nordiska huvudstäder”

Vid Stureplan öppnar skovarumärket sin första skandinaviska butik. 

I mitten av oktober är planen att Ugg flyttar in i den tomma lokalen på Stureplan 13, i hörnet Biblioteksgatan/Lästmakargatan i centrala Stockholm, vilket Fastighetsvärlden var först att rapportera om. Det blir varumärkets första butik i Skandinavien.

– Det ska bli jättekul. Det är en process som har gått väldigt fort på slutet. Det har tagit tid att hitta rätt lokal, med rätt läge och storlek. Egentligen är det konstigt att vi inte öppnat i Stockholm tidigare, säger Elisabeth Göransson, marknadschef på Selected Brands Nordic, som har distributionen för Ugg i Norden.

Butiken vid Stureplan kommer erbjuda kläder och accessoarer i samtliga kategorier för dam, herr och barn. Men fokus kommer att vara på skor som också är det som varumärket är mest känt för.Lokalen är 150 kvadratmeter stor och hälften av den ytan utgörs av butiksdelen. Tidigare har lokalen inhyst de danska klädmärkena Envii och dessförinnan Samsøe Samsøe.

Ugg har runt 30 butiker i Europa, framför allt i Storbritannien och Frankrike. Framöver finns det också planer på en utökad nordisk expansion.

– Det finns ingen upparbetad plan ännu, men vi vill gärna öppna i fler nordiska huvudstäder. Men nu är fokus främst på att öppna den här första butiken, säger Elisabeth Göransson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062