23948sdkhjf

Uttjänta arbetskläder får andra chans i ny kollektion

Utvalda arbetskläder från Fristads blir till nya modeplagg i en kollektion från Remake Sthlm.

Med designern Marie Teike i spetsen lanserar Remake Sthlm, Stockholms Stadsmissions klädvarumärke, en exklusiv klädkollektion skapad av material från uttjänta arbetskläder från Fristads.

– Det har varit både viktigt och inspirerande att få möjligheten att ta tillvara producerade plagg direkt från leverantören. Det har gett oss stort utrymme att visa på vilken potential det finns att förlänga livslängden på bra textil genom att ändra plaggens skepnad från deras ursprungliga form, säger Marie Teike, enhetschef och designer på Remake Sthlm, Stockholms Stadsmission.

Kollektionen är en fortsättning på det långsiktiga samarbetet mellan Fristads och Stockholms Stadsmission som inleddes under sommaren. Då såldes arbetskläder, som har blivit utsorterade eller är i lätt begagnat skick, i en specialbyggd shop-in-shop i utvalda Stockholms Stadsmission-butiker och i deras webbshop.

– Materialet från Fristads har redan från början producerats för att vara hållbart. Att vidareutveckla det från funktion till mode har känts utvecklande och relevant. Den färdiga kollektionen består av ett stort och brett uttryck som är resultatet av ett undersökande arbete som mynnat ut i ett antal plagg som vi nu kan integrera i vår produktion, fortsätter Marie Teike.

Kollektionen kommer säljas under en begränsad period på Stockholm Stadsmissions butik på Hornsgatan 58 och via Remake Sthlms digitala kanaler.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062