23948sdkhjf

Branschexperter till Habits modedag – sista chansen att boka biljetter

Den 5 oktober återvänder Habit till Göteborg med ett späckat seminarieprogram och en rad profilerade branschpersoner. 

Efter förra årets succé är Habit tillbaka med ett heldagarsprogram på Auktionsverket i Göteborg. En rad branschexperter och -profiler gästar dagen som har temat gränslösa och kreativa modeaffärer. 

Morgonen inleds med bland andra Nudie Jeans vd och medgrundare Joakim Levin. Han intar scenen tillsammans med bolagets hållbarhetschef Sandya Lang som kommer att prata om varumärkets uppskalning av vintage och hur bolaget ställer om design och kollektioner för att minska sina utsläpp. 

Under rubriken ”Må bra – prestera bra” delar väskvarumärket Sandqvists vd, Caroline Lind, med sig av erfarenheterna att ställa om till fyradagarsvecka – något företaget gjorde med start i februari i år.  

– Att må bra, prestera bättre och ha mer energi borde skapa ännu mer arbetsglädje. Det är ju känt sedan länge att engagerade medarbetare skapar hållbara resultat, säger Caroline Lind. 

Efter lunch lyfter modedesignern Marina Kereklidou, kreativ chef på Synsam, vikten av hur kreativitet behöver affärssinnet och vice versa. Experten Nebe Al Mayahi, grundare av Teint, analyserar  affärsnyttan med mångfald och inkludering.   

Utöver Nudie Jeans gästar ytterligare två lokala entreprenörer dagen: Daniel Mänd, grundare av Elvine, och Albin Johansson, vd och medgrundare av Axel Arigato – modevarumärket som tangerar en miljard kronor i omsättning. 

Under eftermiddagen äntrar Nicolas Cano, affärsutvecklingschef på Tmall Fashion and Luxury, scenen för att berätta om möjligheterna att expandera på den kinesiska marknaden via Tmall. Därefter blir det fokus på AI och hur man effektivt kan få koll på både prisstrategi och konkurrenter globalt.   

Under dagen avslöjas vinnarna i Habit Fashion Awards 2023. Fyra priser delas ut i kategorierna Årets modevarumärke, Årets denimleverantör, Årets hållbara företag. Ny kategori i år är Nordic Patternmaker of the Year, som sätter ljuset på mönsterkonstruktörerna. Till prisutdelningen kommer bland andra superentreprenören Pernilla Nyrensten som tog Revolutionrace till ett miljardbolag. 

För program och anmälan, klicka här

Artikeln är en del av vårt tema om Habit Modebranschens Dag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078