23948sdkhjf

Unik haute couture-samling visas på Liljevalchs

En unik modesamling ställs ut på Liljevalchs.

Den 13 oktober öppnar utställningen "Klänningen gör mannen" på Liljevalchs konsthall i Stockholm. Här visar Fredrik Robertsson, kreativ chef på Björn Axén och haute couture-samlare, upp ett fyrtiotal av hans mest spektakulära plagg.

Fredrik Robertssons samling är på många sätt unik. Han är en förgrundsgestalterna inom den nya vågen av haute couture-beställare och en av ytterst få män i världen som införskaffar de handsydda kreationerna, som alla ursprungligen formgivits som damplagg, för att sedan måttanpassats till hans kropp.

”Jag har alltid känt mig begränsad av traditionella herrkläder. Jag tycker om extravagans och dekadens. Volym, färger, former, avantgarde – kreationer som inte skapas för oss män på samma sätt som för kvinnor. Drivkraften för mig att beställa haute couture är att jag får möjligheten att uppleva det absolut vackraste modet i världen och att förverkliga mina modedrömmar tillsammans med de allra bästa i branschen”, kommenterar Fredrik Robertsson i ett pressmeddelande.

Hans plagg kommer från tongivande modehus som Alexis Mabille, Balenciaga, Dolce & Gabbana Alta Moda, Jean-Paul Gaultier och många fler.

Utställningen är curerad av modejournalisten Susanna Strömquist, som även ligger bakom utställningen Nordens Paris på Nordiska museet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079