23948sdkhjf

Systrarna drar in miljonbelopp till sin startup

Oican Wears första produktlansering med det unika skyddsmaterialet sker i höst.

Sofie och Sarah Hellströms entreprenörsanda har pendlat sedan de grundade Oican Wear 2021. Men nu kan äntligen se fram emot en första produkt på marknaden. De har kämpat och tagit varje tillfälle i akt att pitcha för investerare. Och innan sommaren stod det klart att deras gedigna arbete har gett resultat, berättar de i ett pressmeddelande.

– Vi har tagit in två investerare som kompletterar varandra och bidrar till verksamheten på olika sätt, säger Sofie Hellström.

Investeringen kommer främst att täcka produktionskostnader och marknadsföring.

Sedan tidigare är de uppbackade av Jonas Wollin på Pallas invest som både har investerat och bidrar med mentorskap och expertkunskap från textilbranschen. Det har också inneburit att bolaget fått ta del av betydelsefulla insatser från Rudholm & Haak och Bamatex, två ledande tillverkare och leverantörer inom textilförädling och textila tillbehör.

Lansering i höst
Oican Wear har i samarbete med ingenjörer och materialexperter tagit fram ett unikt skyddsmaterial som kan formgjutas och anpassas för att appliceras i textila produkter så att de ger både skydd och komfort. I produktutvecklingen har de också tagit hjälp av experter inom biomekanik, läkare och arbetsterapeuter. Det färdiga materialet är energiabsorberande, energispridande, slittåligt och klassificeras som giftfritt samt att det är 100 procent återanvändningsbart.

Under året har en pilotgrupp med barn i olika åldrar fått testa den nya produkten och i höst väntar den första lansering.

– Vi planerar lansering i oktober. Vår första produkt, en mössa med integrerat skydd riktar sig initialt till barn. Vi kommer även börja rikta oss mot vuxna och äldre inom kort. Oican kommer även lansera en höftskyddsbyxa under 2024 som kommer rikta sig mer mot den äldre målgruppen, säger Sofie Hellström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078