23948sdkhjf

Re/Way avyttras och moderbolaget byter namn – igen

Spherio Group byter namn till Refine Group.

Den svenska e-handlaren Re/Way – en plattform som lanserades 2020 och som köper och säljer accessoarer inom lyxprissegmentet genom konsignation – avyttras. Bolaget, som  har gått back sedan starten, har ägts av outletaktören Spherio Group AB. Efter att Refine Group genom omvänt förvärv tog över Spherio i somras avvecklas Re/Ways verksamhet.

Det framgår i ett pressmeddelande i samband med Refine Group (före detta Spherio) presenterra sina siffror för andra kvartalet. Bolagets omsättningen sjönk från 73,3 till 72 miljoner kronor. EBITA:n föll drastiskt från 7,7 miljoner kronor till minus 1,1.

”Det är belastning av historiska kostnader som påverkar resultatet, även under en tid framöver. Parallellt har diverse transaktionskostnader härrörande till börsnoteringen belastat gruppen”, kommenterar vd:n David Wallinder i ett pressmeddelande.

Siktet är inställt på att på expandera internationellt för flera av varumärkena, i och med den ekonomiska osäkerheten och den svaga kronan, förklarar vd:n.

”Trots förväntningar om fortsatt makroekonomisk osäkerhet de närmast kommande kvartalen ser jag mycket positivt på framtiden. Både för verksamheten och den marknad som vi agerar på”, säger David Wallinder.

I april förra året påbörjade dåvarande Ytrade group (Yaytrades moderbolag) ett namnbyte till Spherio Group. I augusti samma år skrev Habit om att outletaktören tappade 30 procent omsättning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078