23948sdkhjf

Han blir utvecklingschef på smyckeskedja

Efter sju år i pension blir han utvecklingschef på Maanesten.

Det danska smyckesföretaget Maanesten har rekryterat Peter A. Andersen, 57, till utvecklingschef. Han har bland annat drivit etableringen av smyckesföretaget Pandora i Storbritannien och västeuropas marknader.  

När han fyllde 50 år 2016 bestämde han sig för att gå i pension. Sju år senare har han nu ändrat sig och ska han vara med och utveckla Maanestens utländska marknader; först Tyskland, där Maanesten redan har åtta butiker, och därefter England, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Maanesten har stort potential utanför Skandinavien. Vi bör utnyttja de stora marknaderna och gripa alla möjligheter som finns där ute, säger Peter A. Anderson.

Erfarenhet av marknadsutveckling och trovärdigheten, tillsammans med omfattande marknadskännedom, ett stort nätverk och strategisk skicklighet, gör honom ovärderlig för att accelerera Maanestens tillväxt, menar Henrik Venø Callesen, ägare och grundare av Maanesten tillsammans med Lotte Venø Callesen.

Peter A. Anderson tillträdde sin nya roll i augusti.

Maanesten har 13 danska butiker och ytterligare 38 butiker i Norge, Sverige, Tyskland och Storbritannien samt över 360 återförsäljare i Europa och snart även i USA.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095