23948sdkhjf

Fortsatt medvind för Boozt

Svenska e-handelsbolaget redovisar tillväxt under andra kvartalet. 

Under april till juni nådde Boozt en omsättning på 1 687 miljoner kronor, en ökning med 8,6 procent jämfört med motsvarande period 2022. Bruttomarginalen ökade något till 42,3 procent jämfört med 41,3 procent medan rörelseresultatet, EBIT, uppgick till 66,1 miljoner kronor (64,6). Den justerade rörelsemarginalen uppgick till 5,1 procent, i nivå med förra året. 

För halvåret januari till juni uppgick omsättningen till 3 212 miljoner kronor, vilket är nästan 8 procent högre än under första halvåret i fjol. Boozt redovisar ett rörelseresultat, EBIT, på 63,6 miljoner kronor och en bruttomarginal om 40,5 procent (40,4). Den justerade rörelsemarginalen uppgick till 3,2 procent, något högre än fjolårets 3,0 procent. 

Bolaget vd, Hermann Haraldsson, skriver i en kommentar att bolaget tar marknadsandelar och växer med lönsamt trots en "dämpad" marknad för mode- och livsstilsprodukter. 

– Vår organisation och infrastruktur har aldrig varit stabilare och vi är rustade för att klara omfattande tillväxt när marknaden återhämtar sig. Med de investeringar vi har gjort anser jag att vi har väsentliga operativa fördelar i det fortsatta genomförandet av strategin för det nordiska varuhuset.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095