23948sdkhjf

Ny vd till Happy Socks – ska leda bolagets nästa tillväxtfas

Alexander Meyer tar över vd-posten på strumpbolaget. 

I våras kom beskedet att Happy socks vd Emil Viklund skulle lämna bolaget. Flera månader efteråt är det nu klart med hans efterträdare.

Alexander Meyer har en bakgrund som CMO, chief marketing officer, hos flera internationella varumärken och modebutiker. Han är från Tyskland och kommer senast från en tjänst på kanadensiska The Bay, en stor digital och fysisk återförsäljare inom mode.

Som vd för Happy Socks ska han ansvara för en ”övergripande strategisk vision och tillväxt”, enligt ett pressmeddelande. Bolaget lyfter fram Alexander Meyers expertis inom varumärkesbyggande samt digitala- och internationella marknadsstrategier.

– Hans imponerande meritlista inom konsument- och modebranschen gör honom till en perfekt matchning för Happy Socks. Jag ser verkligen fram emot att arbeta med honom och är övertygad om att hans erfarenhet och ledarskap kommer att vara ovärderligt när vi fortsätter vår tillväxtresa, säger Happy Socks styrelseordförande Christian Beck, i en kommentar. 

Alexander Meyer tillträder 11 september. Han lämnar Toronto, där han senast har haft sin bas, för att flytta till Amsterdam där vd-jobbet utgår från. Han kommer även att spendera tid på Happy Socks kontor i Stockholm och bolagets kontor i München och New York, enligt uppgift.

– Jag är stolt och hedrad över att bli en del av Happy Socks som dess nya vd. Detta ikoniska varumärke har alltid legat i framkanten av modeinnovation, och jag är glad över att leda det talangfulla teamet när vi fortsätter att sprida glädje, kreativitet och frihet att uttrycka sig till alla hörn av världen, säger Alexander Meyer i en kommentar. 

 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094