23948sdkhjf

Herrekipering stänger för gott

Herrekiperingen på S:t Eriksgatan i Stockholm stängde i slutet av 2021. Nu går butiken på Västerlånggatan samma öde till mötes.

En era går i graven när den sista Georg Sörman-butiken stänger. Herrekiperingen, som har varit ett inslag i Stockholm sedan 1917, försvinner snart även från Gamla stan, vilket Fastighetsvärlden var först att berätta.  

Georg Sörman bestod av två butiker i Stockholm när ägarna den 30 mars 2020 begärde bolaget i konkurs i spåren av coronapandemin. Företaget drevs då av Birgitta Sörman, tredje generationen i familjeföretaget.

Konkursboet köptes upp av klädfirman Grosshandlarn som fortsatte driva de två butikerna i Gamla stan respektive på Kungsholmen.

Men det höll inte särskilt länge. Redan i slutet av 2021 var det över för butiken på S:t Eriksgatan vid Fridhemsplan. De klassiska neonskyltarna är nedtagna och i de lokalerna huserar numera Vete-Katten.

Inom kort upphör även butiken på Västerlånggatan 57. Georg Sörman har funnits i lokalen i 95 år. Dessförinnan, från 1917 till 1928, låg herrekiperingsbutiken på Stora Nygatan.

När butiken stänger för gott är, enligt Mitt i, inte helt klart. Utförsäljning pågår tills kontraktet löpt ut.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109