23948sdkhjf

Hon blir ny vd för 100-åringen: ”Ska förnya kollektionerna”

Petra Öberg Gustafsson blir ny vd på Fristads som utvecklat och producerat arbetskläder sedan 1925.

Petra Öberg Gustafsson efterträder Anders Hülse som i januari i år utsågs till ansvarig chef för Hultafors Groups division för personligt skydd där Fristads ingår.

Petra Öberg Gustafsson kommer närmast från rollen som CEO på Teng Tools och hon har tidigare haft seniora roller inom SKF samt flera styrelseuppdrag.

– Petra är en perfekt matchning för uppdraget och jag känner mig trygg med att lämna över Fristads i hennes händer. Hennes kompetens och driv kommer att vara värdefulla för både Fristads och Hultafors Group PPE i utvecklingen framåt, säger Anders Hülse i ett pressmeddelande.

På Petra Öberg Gustafssons dagordning står det fortsatta arbetet med att halvera Fristads koldioxidutsläpp fram till 2030.

Bolaget har redan lanserat världens första miljödeklarerade klädkollektion samt en digital tjänst som mäter miljöpåverkan på arbetskläder.

Under de senaste åren har Fristads även satsat på att modernisera och förnya designen på sina kollektioner. Nytt är också en satsning på outdoorkläder som beskrivs som ”lyckad”.

I ett pressmeddelande uppger Fristads att företaget vunnit flera internationella affärer med större kunder vid sidan av satsningar på återförsäljare och webben.

– Oavsett om konjunkturen viker räknar vi, tillsammans med alla kunniga och kreativa medarbetare, att fortsätta ta marknadsandelar och fortsätta satsningar i exempelvis Tyskland, säger Petra Öberg Gustafsson.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065