23948sdkhjf

Sport- och friluftsprofil ska hjälpa Nordshield att expandera

Martin Kössler, grundare av Scandinavian Outdoor Group, ansluter till det finska biotechföretaget Nordshield.

I mer än 30 års tid har Martin Kössler verkat inom sport och outdoor.

Han har bland annat ansvarat för Gore-Tex nyckelkunder i Norden, Haglöfs globala expansion, samordnat de nordiska outdoorföretagens internationella samarbete samt varit kraften bakom internationella framgångar för en rad nordiska varumärken.

Exakt vad det nya uppdraget i Nordshield går ut på framgår inte av pressmeddelandet mer än att han ska hjälpa Nordshield att expandera.

– Min erfarenhet och kompetens är att hjälpa starka, innovativa nordiska varumärken med internationell expansion. NordShield har utvecklat framtidens teknologi baserad på hållbara ingredienser, något som inte bara vi inom sport- och outdoor utan hela textilbranschen väntat länge på, säger Martin Kössler.

Nordshield startade med forskning kring hur man kan utnyttja kunskap kring hur barrträd skyddar sig mot bakterietillväxt.

Genom att bygga vidare på den innovationen skapar man textilbehandlingar som bidrar till längre livslängd och bättre prestanda för kläder och textil.

– Traditionellt sett har bästa funktion krävt material och behandlingar som varit skadliga för den natur som produkterna är skapade att användas i. Tillsammans med våra kunder driver vi skiftet mot hållbarhet och ännu bättre prestanda. Här är en välkänd som profil som Martin Kössler en nyckelspelare, säger Nordshields vd Kristoffer Ekman.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064