23948sdkhjf

Rikt friluftsliv i norr motiverar Re-adventures expansion

I början av juni kommer secondhandbutiken Re-adventure med sport- och friluftsfokus till Sundsvall. Butiken blir en del av cirkulära handelsplatsen Circuit i Birsta City. – Vi har stora förväntningar på Sundsvall, aktiviteten i norra Sverige ökar också på sommaren i kontrast till Stockholm, säger Kicki Olivensjö, medgrundare av Re-adventure, till Habit.

På Circuits 700 kvadratmeters stora yta för cirkulära koncept erbjuds allt från refillkoncept av skönhetsprodukter till växter och textil. Annette Linder Jonsson som är ansvarig för Ciruit välkomnar secondhandföretaget Re-adventure, och säger att det tillför något som deras kunder har efterfrågat.

Re-adventure har sedan tidigare en fysisk butik i Västermalmsgallerian i Stockholm och en e-handelsplattform. Grundarna Kicki Olivensjö och Jenny Kask har en bakgrund på Houdini och Peak Performance och är båda väldigt aktiva på fritiden. 

Medgrundarna värderar kvalitet högt och tar därför bara emot välkända märken.

– Vi har en god kännedom om material och kvalitet från tidigare erfarenheter och det är viktigt att vi kan stå bakom plaggen som vi tar in, säger Kicki Olivensjö.

Vid inlämnat plagg får kunden 40 procent i kommission och plagget finns i butik i 60 dagar.

På frågan om varför duon har valt att expandera konceptet till Sundsvall svarar Kicki Olivensjö att Circuit tog kontakten.

– De uppskattade butiken i Stockholm. Jag har inte sett något som liknar Circuit, vi är väldigt måna om att Re-adventure ska upplevas som premium och jag blev superimponerad under mitt besök i Sundsvall.

Kicki Olivensjö nämner även att regionen har ett rikt friluftsliv med vandringsleder, jakt, skidåkning och golf. Initialt kommer företaget att ta 70 kvadratmeter och kontraktet är på ett år.

– Med intentionen att förlänga såklart, tillägger Kicki Olivensjö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063