23948sdkhjf

Wesports förvärvar tysk sportjätte och nylanserar online

Multisportbolaget Wesports har förvärvat tyska fackhandlaren Keller Sports och Keller x. Nu ska nykomlingen nylanseras online i hela Europa.

Med ett 30-tal olika specialistfackhandlare i sin bolagsportfölj breddar det strategiska köpet av Keller Sports utbudet av konfektion, löpning och skor.

Vid konkursen i mars i år omsatte Keller Sports cirka 1,2 miljarder kronor.

– Det här är ett väldigt stort och viktigt förvärv för Wesports, säger Martin Appelfeldt, vd på Wesports Group.

Han berättar att nu ska nyförvärvet återlanseras på hela den europeiska marknaden. Första lanseringen ska göras före juni månads slut och fram till årsslutet ska Keller Sports ha lanserats på ytterligare tio till tolv europeiska marknader.

Lanseringen ska göras online i linje med Wesports ordinarie verksamhet där 80 procent av verksamheten utgörs av e-handel.

För utrullningen av Keller Sports har Wesports ingått ett nytt partnerskap med Footway Group som innebär att man kommer att använda sig av den paketerade e-handelslösningen Footway + för orderhantering, lager och distribution. Samarbetet sträcker sig även till att Wesports kommer att återförsälja ett begränsat utbud av Footways produkter.

Wesports omsätter idag drygt 2 miljarder kronor.

Företaget driver även några cykelbutiker i Stockholmsområdet samt skidbutiker på utvalda skidorter under vintersäsongen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094