23948sdkhjf

Gant nyinviger butiken på Birger Jarlsgatan

I veckan nyöppnar Gant butiken på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Efter att ha haft stängt för renovering nyöppnar Gant sitt flaggskepp ett stenkast från Stureplan. Butiken har fått en helt ny skepnad signerad New York-baserade Snarkitecture.

De 580 kvadratmeterna som är spridda över tre våningar har försetts med en ny hemlik inredning i mörkt trä, mässing, varma toner, mjuk belysning och mjuka mattor och med blinkningar till Gants arv.

Butiken rymmer också en av två nya Gant Studios, den andra ligger på 240 Mulberry Street i New York. Gant Studio Stockholm ska fungera som ett multifunktionellt utrymme, ett kreativt nav för kurerade utställningar, paneldiskussioner och inspirerande varumärkesaktiveringar med syfte att föra samman talang och inspirera till social gemenskap.

”Jag har varit ett fan av Snarkitectures arbete sedan dag ett så det har varit ett privilegium att få arbeta med Alex Mustonen och teamet. Krocken mellan deras rena estetik och Gants mer arvsdrivna, Ivy League-inspirerade estetik har givit upphov till något helt nytt”, säger Christopher Bastin, kreativ chef, i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Wesports förvärvar tysk sportjätte och nylanserar online
Ny denimavdelning till Åhléns: ”Stockholms tjusigaste”
Dagmar visar kollektion i Paris – ”Distributionen blir mer internationell”
Modekedjan stänger ytterligare butik
Nyemissionen lyckades: "Vi har fortfarande en bit kvar"
Newhouse återvinner – tygrester blir nya kollektioner
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046