23948sdkhjf

Synsams vd föreslås som ordförande i XXL

Synsams vd Håkan Lundstedt föreslås bli ny styrelseordförande i Altor-ägda sportkedjan XXL. Det framgår av kallelsen till årsstämman den 6 juni.

Håkan Lundstedtföreslås ersätta Hugo Maurstad som har meddelat att han inte ställer upp för omval. Maurstad uppger till norska ekonomisajten E24 att han har fullt upp på annat håll.
”Jag har själv tre stora produktbolag inom sport; Odlo, Henri-Lloyd och Janus, och det är viktigt för mig att kunna använda tillräckligt med resurser på dessa. Det var därför inte naturligt att ta omval och jag informerade valberedningen om detta i januari”, säger Hugo Maurstad.

Vidare kommer Øivind Tidemandsen, en av XXL-grundarna, att avgå som styrelseledamot. Samtidigt föreslås Kari Ekelund Thørud och Ronny Blomseth som nya styrelseledamöter.

Den rejäla ommöbleringen inom XXL:s styrelse kommer efter att aktien kollapsat under Altors ägande. Altor klev in som storägare sommaren 2019. När man började köpa in sig låg kursen på cirka 29 kronor, men är i dag nere på cirka 2,43 kronor.

XXL har sedan i höstas också en ny vd i Freddy Sobin. Han ersatte Pål Wibe som slutade efter meningsskiljaktigheter med styrelsen kring prioriteringar och vägen framåt för bolaget.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11