23948sdkhjf

Examenskollektioner tog plats på catwalken

Mohammad Ali Yaghoobis kollektion Circle and square var först ut när Beckmans 15 avgångselever visade sina examensalster i en fullsatt sal på Kulturhuset i Stockholm – en visning som både höll högt tempo och hög kreativ höjd.

Tim Maksimovics kollektion Incognito mode anspelade å ena sidan på anonymitet och förklädnad, å den andra på mode som väcker uppmärksamhet – en paradox parad med en hel del humor.

– Jag vill visa hur vi använder kläder för att synas, men att motsatsen är lika vanlig, att man använder kläder för att dölja sig själv och smälta in. Man signalerar att man vill vara anonym, men att man också vill att det syns, vilket gör att det kan bli kosmiskt. Jag ville göra det glatt och kul, berättar Tim Maksimovic för Habit. 

I kollektionen återkom kepsen som inslag.
– Kepsen kommer från mig och hur jag använder den. Jag täcker mitt ansikte och använder den för att smälta in. Med den kan man också visa sin tillhörighet. 

Varför anonymitet som tema?
– Det är väldigt mänskligt. Vi lever i en generation med mycket social ångest, man kan skapa mode för dem som inte vill synas men också lika mycket för dem som vill synas, säger Tim Maksimovic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078