23948sdkhjf

Återinviger butiker: ”Kreativt, recyclat och relevant”

Väsk- och accessoarkedjan Sandqvist återinviger tre av sina butiker i London, Berlin och Stockholm som fått helt uppdaterad inredning baserad på lokal och skräddarsydd design.

Ingen butik är den andra sig helt lik. I flaggskeppet i Soho, London, har Sandqvist arbetat med den lokala designern Emmely Elgersma som använt sin studio som ett surrealistiskt kök där hon ”kokat ihop knasiga skulpturer av lera från köksprodukter och papier-mâché från hushållskemikalier.”

Resultatet uppges ha utmynnat i organiska och färgstarka möbler och interiördetaljer i kontrast mot vita väggar, spotljusremsor och askfärgade möbler.

– När vi närmade oss Emmelie var uppdraget kort och enkelt, minst 99 procent av materialet måste vara gammalt, helst material från den gamla butiksinredningen, berättar Sebastian Westin, en av Sandqvists tre medgrundare.

Butiken i Mitte, Berlin, har funnits i den tyska huvudstaden sedan 2017. Där har renoveringen pågått sedan november ifjol tillsammans med designern Katrin Greiling.

Även där har man återanvänt restmaterial från lokala snickerier och material som hittats på Berlins gator.

– Min studio förvandlades till en kaotisk container som sakta fylldes av bland annat wellpapper, skum och trädelar, säger Katrin Greiling.

Arbete i Berlin resulterade i två stolar, ett litet bord och ett litet podium. Restmaterialet omvandlades till butiksdekorationer.

I butiken på Jakobsbergsgatan i Stockholm återinviger Sandqvist med nya diskar, en ny ledstång, samt en stol av återvunnet material från den gamla butiksinredningen, bland annat plywood och carraramarmor.

För designen står den samtida Stockholmsdesignern Finn Ahlgren.

Sandqvist driver två fysiska butiker i Stockholm, en i Göteborg samt ytterligare tre butiker i London, Berlin och Paris.

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062