23948sdkhjf

Lindex vd ska leda Stockmannkoncernen

Susanne Ehnbåge är från och med i dag vd för både Lindex och hela Stockmannkoncernen.

Stockmanns styrelse har med omedelbar verkan utsett Susanne Ehnbåge till Stockmannkoncernens verkställande direktör. Susanne Ehnbåge har lett Stockmannägda Lindex sedan 2018 och kommer att fortsätta som vd även för modekedjan.

– Det är en stor ära att bli ombedd att leda Stockmannkoncernen. Inom detaljhandeln pågår flera intressanta utvecklingsmöjligheter, vilka vi har potential att dra nytta av tillsammans med vår kunniga personal, säger Susanne Ehnbåge i en kommentar.

Lindex redovisade ett starkt första kvartal med ett rörelseresultatet som ökade med 6,9 procent till 62 miljoner kronor jämfört med samma period föregående år. Försäljningen i de fysiska butikerna nådde en tillväxt på 2,3 procent.

Den stabila tillväxten och resultaten i Lindex affärsverksamhet har innehaft en nyckelroll i att stärka hela Stockmannkoncernens position, menar styrelseordförande Sari Pohjonen, och tillägger att med Susanne Ehnbåge i ledningen säkerställs att koncernen fortsätter på denna väg.

– Vi är på rätt spår i vår förändring, helt i linje med vår strategi. Vi anser att det nu är rätt tidpunkt fortsätta stärka tillväxten genom en förändring i gruppens ledning. Susanne Ehnbåge har bevisligen ett starkt kunnande inom både detaljhandel och näthandel. Hon leder framgångsrikt både affärsverksamhet och människor i ett snabbt föränderligt marknadsläge samtidigt som hon levererar goda ekonomiska resultat, säger Sari Pohjonen i ett uttalande.

Stockmanns styrelse har också internrekryterat, trotjänaren Tove Westermarck, till rollen som Stockmanndivisionens operativa direktör (COO). Hon rapporterar till koncernens verkställande direktör, det vill säga Susanne Ehnbåge.

Tidigare verkställande direktören Jari Latvanen lämnar koncernen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Joakim Levin, Nudie Jeans: ”Det vi håller på med är att skapa morgondagens vintage”
Svenska pristagare i topp på Drapersgalan
MBRS avyttrar och går vidare i mindre kostym
H&M investerar i plattform för exklusiva sneakers
Han är ny vd för Elevenate
Gant nyinviger butiken på Birger Jarlsgatan
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.098