23948sdkhjf

Stärkt kvartal för Zalando – men modedelen backar

Under första kvartalet ökade Zalandos försäljning med 2,3 procent till 2 255 miljoner euro jämfört med motsvarande period ifjol.

Därtill förbättrade Zalando resultatet avsevärt. Det justerade rörelseresultatet, EBIT, uppgick till -0,7 miljoner euro jämfört med -51,8 miljoner under första kvartalet 2022. 

Försäljningen av modeprodukter, som redovisas separat, backade dock under kvartalet till 1 813 miljoner euro jämfört med 1 870 miljoner i fjol. Resultatet för modedelen gick i rätt riktning, men uppvisar fortsatt förlust. Det justerade rörelseresultatet uppgick till -19,2 miljoner euro jämfört med -60,2 miljoner. 

I kvartalsrapporten konstaterar modejätten att fokus på tillväxt har varit lyckosamt med framför allt större beställningar som lett till lägre leveranskostnader.

– Utvalda kollektioner med varumärken som Adidas och Salomon, och samarbeten med designvarumärken för att skapa kapselkollektioner, ledde till ett ökat engagemang bland våra kunder. Dessa exklusiva och begränsade produkterbjudanden får kunderna att återvända mer regelbundet, förklarar Robert Gentz, co-vd på Zalando i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
MQ om vårens utveckling: ”Köper in mindre, säljer mer och öppnar nya butiker”
Träskor hett dammode i kändistäta NYC
Sport- och friluftsprofil ska hjälpa Nordshield att expandera
Slutar med herrkläder – satsar på systerbutiken
Artifact 001 – första släppet av digitala solglasögon
Klädjätten investerar i biobaserat polyester: ”Ska förändra klädindustrin”
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093