23948sdkhjf

Asket öppnar secondhandbutik

Modeaktören Asket inviger i dagarna sin nya butik på Bondegatan på Södermalm i Stockholm.

Efter framgångsrik försäljning i egen e-handel öppnade Asket sin första fysiska butik i slutet av maj 2021 mitt i centrala Stockholm. I dagarna är det dags för varumärket att öppna dörrarna till sin andra etablering, Asket Restore. Den här gången inbegriper sortimentet bland annat begagnade plagg från varumärket som har lagats och tvättats hos Fabrikörerna utanför Göteborg.

För två år sedan tog Asket initiativet till en cirkulär affärsmodell och startade insamling av avlagda Asket-kläder för att ge dem nytt liv.  Under åren har det blivit 2 500 plagg, vilket bland annat resulterat i två framgångsrika popuper.

Genom ett så kallade återanvändningsprogram kan kunder förvänta sig att hitta ett urval av plagg från den ursprungliga permanenta kollektionen, från sweatshirts med lappade armbågar till jeans med naturlig patina och Oxfordskjortor med reparerade manschetter.

I butiken kommer det att finnas en workshop för kunder som vill lära sig att själva reparera sina kläder.
– Modeindustrin griper efter halmstrån i försöken att uppnå cirkularitet, men överträffas ständigt av alla nya stilar och plagg som produceras. Vi är övertygade om att den enda vägen framåt är att producera mindre men bättre och vi vill därför hjälpa våra kunder att vårda och använda våra plagg så länge som möjligt, säger medgrundaren August Bard Bringéus.

Läs intervjun med August Bard Bringéus i Habit från 2020: Vi vill avsluta eran av snabbkonsumtion

"Vi vill avsluta eran av snabbkonsumtion"

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078