23948sdkhjf

Sketchers köper sin distributör och siktar på expansion

Det amerikanska varumärket Skechers, med kläder, skor och accessoarer för män, kvinnor och barn, förvärvar sin nordiska distributör Sports Connection Holding.

Sports Connection, som varit varumärkets officiella distributör sedan 2005, driver 58 Sketchersbutiker, fyra onlinebutiker och levererar produkter till mer än 1 600 samarbetspartners i sko- och sportbranschen i Norden.

Med förvärvet blir Sports Connection ett helägt dotterbolag i Sketcherskoncernen med uppgift att driva varumärkets fortsatta tillväxt i Sverige, Norge, Finland, Danmark samt på Grönland och Färöarna.

– Med det planerade förvärvet av vår mångåriga och framgångsrika distributör i Skandinavien hälsar vi teamet i Sports Connection varmt välkommen in i Sketchers-familjen. Vi ser fram emot att ytterligare utvidga vår räckvidd i Europa med att komplettera teamets lokala expertis med vår världsomspännande kapacitet och finansiella resurser, säger David Weinberg, operativ chef i Sketchers USA.

Ny landschef för Norden blir Peter Jørgensen, som tidigare varit vd för Sports Connection.

– Vi har byggt en infrastruktur som stödjer vårs Sketchersnätverk, våra onlinebutiker samt nära samarbetspartners i detaljhandeln inom sko- och sportbranschen över hela Norden. Den nya strukturen kommer att ge oss möjlighet att skapa ytterligare tillväxt i framtiden, säger Peter Jørgensen.

Med det nya förvärvet kommer Sketchers att fortsätta driva verksamheten i redan existerande butiker och showrooms i samtliga nordiska länder.

Det nordiska huvudkontoret blir kvar i Esbjerg, Danmark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062