23948sdkhjf

De kan bli ”Årets Designer”

Den 21 april är det dags för Elle-galan 2023 som arrangeras på Grand Hôtel i Stockholm. Habit har tittat på årets fyra finalister till priset ”Årets Designer”.

Bland de nominerade märks Anna Teurnell för Teurn studios som blev årets designer i Habit modegalan 2019 för Arket. I nomineringen till årets gala framhålls hennes ”stilrena och tidlösa klassiker som bildar en sammansatt garderob av hög kvalitet och modegrad.”

Från Avavav nomineras Beate Karlsson för sitt lyxiga streetwearmode som utmanar normer. ”Satir, humor och ett excentriskt stiluniversum mellan mode och konst” är några av utlåtandena som ligger till grund för nomineringen.

Christopher Nying för Our Legacy dam skapar bärbara signaturplagg av nyskapande material och med oväntade skärningar. ”Cool och skandinavisk minimalism med global kultstatus.”

Nominerad är slutligen också Ellen Hodakova Larsson för Hodakova för sin banbrytande design som ritar om den internationella modekartan när hon förvandlar återbruk till lyx. ”Experimentellt och poetiskt” är några av omdömena.

Elle-galan leds i år av Kakan Hermansson och Amie Bramme Sey.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109