23948sdkhjf

Na-kd tar in 20 miljoner euro – grundaren lämnar styrelsen

För att nå lönsamhet under 2023 har e-handlaren Na-kd genomfört en finansieringsrunda. När rundan stängde hade bolaget plockat in 20 miljoner euro.

Kapitalet ska användas till att finansiera ett så kallat transformationsprogram som lanserades under det andra kvartalet 2022. Programmet rullades ut efter några tuffa pandemiår för att hjälpa bolaget att snabbt nå lönsamhet.

Bland finansiärerna märks den franska fonden Quadrille och alla större aktieägare, inklusive Northzone, Neudi & Co, eEquity och Partech. Amerikanska Triple Point deltog också i rundan med equity samt en lånefacilitet.

– Kapitalresningen är ytterligare ett uppnått delmål i vår framgångsrika transformation av bolaget och naturligtvis ett styrkebesked i det rådande marknadsläget. Sedan augusti förra året är vi lönsamma i vår kärnverksamhet online och sedan årsskiftet även i vår B2B-affär. Vi är fortsatt positiva till att vi kommer att nå lönsamhet på helårsbasis i år, säger Na-kds vd Oscar von Konow.

Samtidigt lämnar grundaren Jarno Vanhatapio styrelsen som kommer att förstärkas med externa ledamöter.
Till Habit skriver Jarno Vanhatapio att han blir kvar som delägare. Han är är fortsatt den femte största ägaren med cirka 6 till 7 procent av aktieägandet.

– Timingen att kliva av styrelsen nu är rätt både för mig och för bolaget. Ledningen, som har varit med mig i princip från start, har bevisat att de kan transformera affären till lönsamhet enligt plan och att de har en stark vision framåt. Jag är stolt att mitt grundrecept om vad Na-kd är och står för är djupt rotat i bolagets dna, säger Jarno Vanhatapio som själv också varit med och investerat i rundan.

– Vi tackar Jarno för hans hårda arbete med Na-kd genom åren. Styrelsen och huvudägarna är mycket nöjda med omställningsarbetet som Oscar och hans team har implementerat för att nå lönsam tillväxt, säger Jan Löning, styrelseordförande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079