23948sdkhjf

En kommer och en går – så blir H&M:s nya styrelse

Inför årsstämman den 4 maj har valberedningen i H&M sett över förslag på ledamöter till nästa års styrelse. Ny på önskelistan är Christina Synnergren medan Erica Wiking Häger lämnar.

Christina Synnergren är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Med 20 år på Boston Consulting Group, BCG, senast som vd och senior partner, har Christina Synnergren bland annat ingått i den globala ledningen för detaljhandel- och modebranschen.

– Jag är mycket glad över att Christina Synnergren har tackat ja till vår förfrågan om att föreslås som ny styrelsemedlem till H&M-gruppens styrelse. Christina har mångårig och gedigen erfarenhet från detaljhandeln, varav de senaste tio åren inom modebranschen. Hon har i sin roll på BCG hanterat komplexa frågeställningar inom bland annat AI och digitalisering, butik, onlinehandel, sortiment, produktion, ny tillväxt och transformation. Hon har arbetat med flera ledande aktörer i industrin och har även varit en uppskattad rådgivare åt H&M-gruppen i flera år, säger Stefan Persson, ordförande i H&M-gruppens valberedning.

Erica Wiking Häger har avböjt omval då Mannheimer Swartling Advokatbyrå, där Erica Wiking Häger är delägare, har antagit striktare policies när det gäller externa styrelseuppdrag.

Kandidater som föreslås för omval är Stina Bergfors, Anders Dahlvig, Danica Kragic Jensfelt, Lena Patriksson Keller, Karl-Johan Persson, Christian Sievert och Niklas Zennström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078