23948sdkhjf

Outdoorvarumärke går upp i storlek

Astrid Wild lanserar sin permanenta byxkollektion Amelia i storlek 4XL som blir det största storleksutbudet i Norden, enligt företaget.

Kvinnor med former och storlekar utöver normen har länge haft svårt att hitta kläder som är lämpliga för friluftsliv. Det framhåller Astrid Wild som grundades 2019 med insikten att kvinnors kroppar är olika.

Byxkollektionen spänner nu från storlek XXS till 4XL över 42 olika storlekar. Nytt är också att plaggen kan justeras i midjan upp till 30 centimeter för bättre anpassning utifrån dagsformen.

– Det har varit svårt för kvinnor med icke-normkroppar att hitta bekväma outdoorkläder. Vi har flera kundersom vittnar om att de inte trott att de haft en outdoorkropp eftersom de aldrig tidigare hittat kläder som passardem. Med våra produkter kan vi göra friluftsliv tillgängligt för ännu fler kvinnor, säger Jemina Pomoell, medgrundare och vd på Astrid Wild.

All produktion av material och plagg sker i Europa och stor vikt uppges läggas vid hållbarhet. Produkterna säljs exklusivt i den egna webbshopen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078