23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Kurs som speglar branschens omställning

−Jag är oändligt tacksam att kunna få plugga vidare inom mitt område och härmed kunna bidra till något bättre, med kunskapen. Det säger Joannah Sandström, produktutvecklare på Lindevalls Industri AB i Östersund, som just nu läser YH-kursen Cirkulära Designprocesser inom textil och mode på Nordiska Textilakademin.

− För mig som är boende i landets norra delar och har en bit till Borås men som vill fortbilda mig inom det textila har dessa distanskurser varit fantastiska.

Vad tycker du om kursen Cirkulära Designprocesser?
− Upplägget och innehållet speglar helt det den textila branschen står inför, en omställning och en eftertanke på hur vi konsumerar och inte minst producerar. 
En omställning till en större hållbarhet, socialt, ekonomisk och ekologiskt. 

− I kursen ingår föreläsningar av lärare och gästföreläsare, en del live, eller inspelade, roliga, lärorika och med många aha-upplevelser. Att plugga på detta sätt är en otrolig möjlighet för mig, och det är tack vare detta upplägg av Nordiska Textilakademin som jag kan få ta del av utbildningen. Jag kan arbeta som vanligt och närvarar om jag kan på liveföreläsningarna, eller tar del av dem senare, allt finns upplagt i Canvas. Och med utvecklande uppgifter som engagerar och förstärker kursens innehåll.

Vad tar du med mig från kursen?
− Att förändringen börjar hos en var, jag tar med mig ett nytt sätt att se på vad jag producerar och konsumerar. Ett nytt sätt att förhålla mig till textil, att kunna ge det ett större värde, och ett längre liv.

− Utbildningen har också givit mig en bättre bild och förståelse för vad som måste förändras och vad som kommer att krävas för att minska överkonsumtion och överproduktion inom textil. Och att designa produkter som kan utvecklas och förändras, under längre tid och på så sätt undvikas att bli slängt i soporna.

Joannah Sandström har en lång utbildning bakom sig som Dam- och Herrskräddare, mönsterkonstruktör, produktutvecklare och har jobbat med textil på många vis genom livet.

YH-kursen Cirkulära Designprocesser inom textil och mode startar 11 mars. 

Läs mer och ansök på: https://www.nordiskatextilakademin.se/kurser/cirkulara-designprocesser-inom-textil-mode/

Nordiska Textilakademin
Box 55008
501 14 Borås
Borås stad
Sverige
VAT nummer: SE8645015895

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.032