23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Panelsamtal med tema ”Framtidens textilproduktion"

Slow vs. Fast. Vad är hållbart? Och hur kommer framtidens textilproduktion att se ut? Den 7 december sänder NEST & Borås INK live i Borås från Textile Fashion Centers entré kl 11:30.

Ett inspirerande event för dig med en affärsidé inom textil- och modeindustrin som öppnar ansökningsperioden till NEST bootcamp.

Textil- och modeindustrin är idag en av världens största klimatbovar. Branschen är i stort behov av att ställa om och förändra sin produktionskedja. För att göra det krävs nytänkande och innovation i alla led. Därför skapades NEST – New Entrepreneurship for a Sustainable Textile industry.

Den 7 december lyfter NEST en viktig fråga inom textilindustrin i panelsamtalet ”Framtidens textilproduktion – Slow vs fast, vad är hållbart?”. Medverkar gör:

Lovisa Nolander och Linnéa Magnusdotter, medgrundare i designstudion och mikrofabriken XV Production som nischat sig på remake och upcycling och arbetat med en rad olika företag inom modebranschen, bland annat Rave Review till Nudie Jeans och Filippa K.

Jonas Larsson, arbetar på Science Park Borås och Textilhögskolan som systeminnovatör med fokus på att bygga en rättvis, vacker och blomstrande textil- och modeindustrin som är bra för alla.

Cecilia Tall, programchef för RE:Source som är ett strategiskt innovationsprogram som finansierar projekt med fokus på hållbar materialanvändning och övergången till cirkulär ekonomi.

Mathias Bräck, innovationstekniker hos Science Park Borås som är en del av teamet som byggt upp innovationsmiljön och maskinparken DO-tank Center, där han idag hjälper företag och allmänhet att hitta såväl tekniska som affärsmässiga möjligheter till omställning.

Samtalet modereras av Simon Hjelte, affärsutvecklare hos Borås INK.

Följ sändningen på plats eller digitalt via våra sociala kanaler och webb.
Anmäl dig här för att få länk till sändningen.

Eventet arrangeras av Borås INK som är en av fyra inkubatorer som startat initiativet NEST för att driva på utvecklingen av en hållbar textilindustri. NEST består av Borås INK, eXpression Umeå, Sting i Stockholm och xPlot i Lund.

I samband med eventet öppnar ansökan till NEST bootcamp för dig som vill utveckla din affärsidé tillsammans med NEST.

Läs mer på https://www.nestsweden.se/

Inkubatorn i Borås AB, Textile Fashion Center
Skaraborgsvägen 3 B, Box 8000
501 18 Borås
Borås stad
Sverige
VAT nummer: SE5566857362

Kontaktperson

SK
Senaste inläggen från Inkubatorn i Borås AB, Textile Fashion Center
Ladda fler inlägg

Sänd till en kollega

0.063