23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Maja Michaelsdotter i ny utställning på Textilmuseet

Konstnären Maja Michaelsdotter porträtterar vardagliga föremål i den textila tekniken tuftning. Genom att leka med skala och placering presenterar de ett kontrasterande lager av mening och visar ofta på en komisk eller absurd aspekt av världen.

Majas arbete skildrar en slående fascination av allt som lever, våra biologiska kroppar och organ av kött och blod såväl som sinnets komplexitet. Hennes verk hänger sig ofta till ämnen som betraktas som tunga eller problematiska, vilket i hennes arbete visas med en ärlighet som framför allt hyllar livets kraft. Den 24 september öppnar Maja utställningen EVERYTHING på Textilmuseet. Utställningen presenterar ett tiotal verk varav fem skapats specifikt för utställningen i samarbete med Textilmuseet.

”Vi är väldigt glada att få visa Maja Michaelsdotters konstnärskap som står stadigt i den textila traditionen och samtidigt utmanar och förnyar med absurda bildvärldar i en oväntad skala. ” säger Malena Karlsson, intendent och utställningsproducent på Textilmuseet

Maja bor och arbetar i Malmö där hon har sin egen tuftverkstad. Hennes arbete har uppmärksammats med utmärkelser som t.ex. Ung Svensk Form. Hennes verk har visats på separat och samlingsutställningar både i Sverige och internationellt. Sedan 2019 har Maja samarbetat med projektet Misschiefs och tillsammans med Paola Bjäringer producerat verk till specifika utställningar.

"Till utställningen EVERYTHING kommer mycket av min inspiration från det svartmålade rummet. Mörkret med sina klara öar av ljus skapar en rymdliknande känsla, som att jag är frikopplad från tid och rum. Jag vill i utställningen förstärka denna känsla och skapa en märklig men trivsam plats." säger Maja Michaelsdotter

Utställningen invigs den 24 september 2022 och visas t.o.m. 5 februari 2023.

Textilmuseet
Skaraborgsvägen 3A
501 80 Borås
Borås stad
Sverige
VAT nummer: SE8024599212

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047