23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Saker du bör veta när du väljer emballage

I den här guiden ger vi dig tips om hur du väljer ditt emballage. Råden kan användas både av den som har en fysisk butik och av den som har en webbutik.

Alla vet mycket väl att det spelar roll hur kläderna hänger i butiken eller vilka produkter som ligger högst upp i webbshoppen. Det vi ser har stor inverkan på vårt köpbeteende – både medvetet och omedvetet.

Men dagens konsumenter är inte heller likgiltiga för hur varorna är förpackade. Lyckligtvis är emballaget något som du själv har kontroll över, så du har alla möjligheter att få en godkänd stämpel av dina kunder.

1. Anpassa emballaget till din målgrupps beteende och värderingar

Du har förmodligen redan tydliggjort vem din målgrupp är och använt det för att rikta in din marknadsföring, men visste du också att din kunskap om målgruppen är avgörande för hur kunden upplever din produkt och därmed även emballaget? Du bör därför noga överväga vilka aspekter som är viktiga för dina kunder när det gäller dina produkters emballage.

2. Tänk på ditt varumärke – det spelar en avgörande roll för ditt emballage

Effektiv kommunikation kräver en tydlig förståelse för ditt varumärke. Det är den här förståelsen som hjälper dig att hitta rätt emballagelösning, eftersom emballage hjälper dig att kommunicera ditt varumärke och dina värderingar. Du måste se emballaget som en utstyrsel för produkten. Det är den som man ser först, så det är viktigt att den återspeglar ditt varumärke. Därför måste du vara medveten om vad ditt varumärke står för och vilka värderingar som är viktiga för ditt företag.

3. Användningen sätter krav på ditt emballage

Dina emballage har en lång resa från packningen i din butik eller ditt lager till landsvägarnas ojämna asfalt och till dina kunders händer. För att lyckas med din emballagedesign är det viktigt att du också är medveten om alla praktiska krav.

Behovet av emballage varierar beroende på vilken typ av produkt och vilket kundsegment du har. Om du har både en webbshop och en fysisk butik måste du tänka på emballage för leverans.

4. Funktionalitet och estetik måste samspela i din emballagedesign

Tänk på varumärken som Adidas och Ikea. Du kan säkert redan se de tre ränderna från Adidas-logotypen och Ikeas blå och gula färger framför dig. Vi känner alla till logotyper som man bara behöver se ett litet hörn av för att känna igen företaget. Samma sak gäller för emballage. Vi känner genast igen ett visst företags påse, omslagspapper eller band. De har marknadsfört sig själva – till och med i sina emballage – och vi vet exakt varifrån varorna kommer.

Läs de tre sista tipsen och vilka överväganden du bör göra när du väljer förpackning och få specifika tips och frågor du kan ställa dig i artikeln här:
7 saker du bör veta när du väljer emballage

Om Scanlux Packaging
Scanlux Packaging har från starten 1988 satsat på kvalitet och hållbarhet i valet av material till emballage. Med huvudkontor i Fredensborg, Danmark, fungerar Scanlux Packaging som partner för ett antal stora europeiska detaljhandelskedjor. Företaget erbjuder faciliteter och kompetens inom design, lager och distribution. Scanlux Packaging har genom åren erhållit flera miljöcertifieringar. Dessa certifikat är välkända och garanterar att de föreskrivna standarderna uppfylls och kontrolleras.

Med expertis i bagaget
Med tusentals kunder i hela Europa har Scanlux Packaging uppnått en solid expertis inom e-handelsemballage, påsar och inslagning. Därutöver erbjuder vi ett omfattande sortiment av presentpapper, askar, band, vinförpackningar med tillbehör som tillsammans kan utgöra en sammanhängande emballagelösning för Sveriges detaljhandlare och webshoppar.

Scanlux Packaging A/S
Kungstorget 8, 252 78 Helsingborg
252 78 Helsingborg
Helsingborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5164079104

Kontaktperson

MP
Mathilde Plesner
mep@scanlux.com

Sänd till en kollega

0.047