23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nu söker vi dig som vill förändra textil- och modeindustrin

| Medlemsnyhet | Företag Inkubatorn i Borås AB, Textile Fashion Center

Textil- och modeindustrin är en av de största klimatbovarna i världen. Det är hög tid att branschen förändras och tar sitt ansvar för en hållbar framtid. Därför startades NEST – ett innovativt race för en hållbar textil- och modeindustri.

Och nu söker vi dig som vill delta i racet och utmana en hel industri.

Initiativet NEST erbjuder under våren 2022 en kostnadsfri accelerationsprocess som likt en katapult hjälper entreprenörer och startups att lyfta sina innovativa idéer för att lösa de problem som industrin står inför. Nu söker vi dig som har en affärsidé som kan bidra till den hållbara omställningen som branschen behöver göra. Det behövs innovation och nytänkande i alla led som bland annat design, produktion, logistik och försäljning.

Vi har sett andra branscher som musik, film och foto förändras genom digitalisering och nya affärsmodeller. Nu finns ett nationellt stöd för att genom affärsutveckling, nätverkande och inte minst finansiering driva på en liknande utveckling inom textil- och modeindustrin.

NEST har skapats av fyra inkubatorer, Borås INK, eXpression Umeå, Sting och xPlot. Målet med satsningen är att genom att kombinera inkubatorernas specialistområden som textil, tech, kulturella och kreativa näringar med en geografisk spridning från Umeå i norr till Lund i söder, tillsammans identifiera och utveckla tillväxtbolag som med nya lösningar kan bidra till den omställning näringslivet behöver. Initiativet stöttas av Sveriges Innovationsmyndighet Vinnova, branschorganisationen TEKO, Textilhögskolan i Borås och näringslivet. 

Idag öppnar ansökan till NEST. De entreprenörer som antas till det kostnadsfria programmet kommer få affärsutveckling och delta i boot camps som gästas av branschexperter och forskare, för att som avslutning tävla i ett digitalt pitchevent. Vinnarna kan ta sig vidare in i en inkubationsprocess med fortsatt stöd från samtliga inkubatorer, möjlighet till verifieringsbidrag på upp till 300 000 kr och chans att vinna ett stipendium från TEKO.

Läs mer och ansök på nestsweden.se.

Och kommer du från näringslivet och vill medverka i NEST – tveka inte att kontakta projektledare Annelie Rådhall  eller programansvarig Simon Hjelte

Medlemsnyhet

Företag
Inkubatorn i Borås AB, Textile Fashion Center

Skaraborgsvägen 3 B, Box 8000
501 18 Borås
Sverige
Inkubatorn i Borås AB, Textile Fashion Center

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078