23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Än finns chansen att anmäla sig till hållbarhetsutvecklare

| Medlemsnyhet | Företag Nordiska Textilakademin

Hållbarhetsutvecklare inom textil och mode är en yrkeshögskoleutbildning för dig som behöver öka dina kunskaper om aktuella hållbarhetsfrågor i textilbranschen. Den är öppen för sen anmälan och startar den 13 december.

Utbildningen är framtagen för dig som vill påverka branschen till en lägre klimatpåverkan och lära dig att självständigt driva hållbara affärsmodeller, förstå cirkulära system samt kunna ta fram hållbarhetsredovisningar. Här får du också kunskap som gör att du kommer se till att olika avdelningar på ett företag samverkar och kommunicerar i enlighet med uppsatta hållbarhetsmål och mycket annat. 

– Samarbetet med näringslivet är fundamentet i vår utbildningsmetod, och undervisningen sker av lärare som själva arbetar i branschen, var och en specialist inom sitt område. Vi utgår ifrån konkreta fall, säger ämnesledare Lena Berger-Andersson vid Nordiska Textilakademin.

Se gärna videon där Lena berättar närmare om utbildningen

”Hållbarhetsutvecklare inom textil/mode, 90 yhp” är en yrkeshögskoleutbildning på distans (med några fysiska träffar i Borås), på trekvartsfart under 6 månader. 

Läs mer här och anmäl dig 

Sagt om utbildningen: 

”Utbildningen öppnade mina ögon för att förstå modeindustrins klimatpåverkan. Alla delar i utbildningen är viktiga och intressanta och det var imponerande att få lyssna på specialister från olika företag. Den flexibla distansutbildningen gav mig möjlighet att arbeta parallellt, vilket var avgörande för mig att kunna vara med. Enligt mig borde alla i modebranschen ha kunskaper i hållbarhet för att kunna påverka vår gemensamma framtid." 

Pia Halmevaara
Country Manager, Ted Baker London

”Utbildningen - Hållbarhetsutvecklare inom textil och mode - är en av de mest givande utbildningarna jag har gått. Den skiljer sig gentemot andra hållbarhetsutbildningar eftersom man får en direkt kontakt med föreläsarna från branschen och kunskap inom vad som är det viktigaste just nu samt vad som kommer hända framöver, genom exempelvis kommande lagstiftning.

De bästa med utbildningen är att man får en bred kunskap för hållbarhetsarbete inom textilbranschens alla led. Efter utbildningen tar jag med mig erfarenheter inom allt från hållbarhetsrapportering (GRI), miljöledningssystem, livscykelanalys, cirkulära affärsmodeller, hållbara designstrategier och klimatberäkningar (Greenhouse Gas Protocol och Science Based Targets)." 

Louise Olsson
Deltagare i YH-utbildningen: Hållbarhetsutvecklare inom textil och mode

"Kursen hållbarhetsutvecklare inom textil och mode är en mycket bra samt berikande utbildning som leds av ämneslärare med hög kompetens och lång branscherfarenhet inom området. Kursen är pedagogiskt upplagd och ger grundläggande kunskap inom alla hållbarhetsaspekter samt textil & materiallära och hur olika produktionsfaser går tillväga. Personligen har jag 25 års yrkeserfarenhet inom inköp, design och produktion- och nu genomförd kurs som hållbarhetsutvecklare har jag utökat min kompetens ytterligare på ett bra sätt."

Ulf Nilsson
Deltagare i YH-utbildningen: Hållbarhetsutvecklare inom textil och mode

”Utbildningen har gett mig mycket större insyn och kunskap i vad hållbarhet innebär samt att det egentligen inte finns hållbara produkter, möjligtvis mer hållbara. Hållbarhet är så mycket mer än nyproduktion och mitt intresse för det cirkulära har blivit mycket starkare. Det har varit väldigt många bra och intressanta föreläsare i kursen som har gett oss en inblick i hur de jobbar och hur man kan gå vidare. Vad som sammanfattar hela kursen är att hållbarhet är otroligt komplext, men både nödvändigt och intressant att jobba med. Det finns ju alltid saker man kan förbättra för att nå bättre och ökad hållbarhet.”

Ninni Ringdahl
Deltagare i YH-utbildningen: Hållbarhetsutvecklare inom textil och mode


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiska Textilakademin

Skaraborgsvägen 3A
501 14 Borås
Sverige
Nordiska Textilakademin

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078