23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

RAJA-gruppen förvärvar Viking och Office Depot i Europa

| Medlemsnyhet | Företag Rajapack AB

RAJA-gruppen har nu slutfört förvärvet av Viking, inklusive Office Depot Europe Contract-verksamheten, i sju europeiska länder: Storbritannien, Irland, Tyskland, Schweiz, Österrike, Nederländerna och Belgien. 

Stärker sin position inom kontorsmaterial och kontorsinredning

RAJA-gruppen finns i 19 europeiska länder och är Europas ledande flerkanalsdistributör av förpackningsmaterial och lagerutrustning. Koncernen är också en stor aktör inom kontorsmaterial, mycket tack vare förvärven av JPG, Mondoffice och Kalamazoo som slutfördes år 2019. Genom att nu även förvärva Viking så tillåts gruppen utöka sin geografiska täckning samtidigt som den logistiska kapaciteten utvecklas genom distributionscenter i Leicesters, Storbritannien och Großostheim, Tyskland. Detta stärker RAJA-gruppens position ytterligare,  i denna strategiskt viktiga marknad.

"Det här förvärvet är en unik möjlighet som är helt i linje med vår strategi att vara en global partner till företag för alla deras behov inom förpackningslösningar, kontorsmaterial och industriell utrustning", säger Danièle Kapel Marcovici, RAJA Group President och CEO

Viking, Office Depots europeiska e-handelsvarumärke, förväntas nå en omsättning på 500 miljoner euro i år. Med JPG, Mondoffice, Kalamazoo och nu Viking kommer RAJA Office-verksamheten täcka 10 länder i Europa, vilket gör RAJA-gruppen till Europas ledande e-handelsaktör B2B för lösningar för arbetsplatsen.

Positiv utveckling förväntas framöver

RAJA-gruppens ambition är att ge nytt liv åt varumärket Viking, som under många år lett utvecklingen framåt i Europa gällande områden som innovation och kundservice. Koncernen kommer att förstärka de lokala säljteamen och dess europeiska säljorganisation för att bättre betjäna internationella kunder med ett brett och
konkurrenskraftigt erbjudande.

Förvärvet banar också väg för betydande synergier inom inköp, transport, marknadsföring och försäljning, vilket kommer att avspeglas i Vikings ekonomiska resultat. Tillsammans med Viking har RAJA-gruppen över 2 miljoner kunder och 4 500 anställda i Europa. Målet för 2022 är att uppnå en en omsättning på 1,750 miljarder euro.

”Slutförandet av förvärvet av Viking är ett viktigt steg i utvecklingen av vår koncern. Jag är glad att välkomna de 1 500 nya anställda till RAJA-gruppen och bjuda in dem till att dela våra starka värderingar och vår företagskultur. Deras professionalism och erfarenhet kommer att vara stora tillgångar att förbättra kundnöjdheten ytterligare samt skapa en helt ny tillväxtdynamik", säger Danièle Kapel-Marcovici.

Raffael Reinhold, VD för Office Depot Europe, kommenterar: "Vi är glada över att transaktionen är slutförd, så att vi nu blir en del av RAJA-gruppen. Denna nya uppsättning kommer att stödja vår strategiska transformation och Viking-varumärkets långsiktiga position som en framgångsrik och ledande leverantör av arbetsplatslösningar på marknaden. "


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Rajapack AB

Logistikvägen 2
438 70 Landvetter
Sverige
Rajapack AB

Sänd till en kollega

0.078