23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Het modetrend - tröjor av bambu

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det finns många material att välja mellan när man ska tillverka en tröja. Bomull, polyester och ull är bara några av dessa. Den senaste trenden, speciellt bland funktionella kläder, är att tillverka dem av bambufiber. Det ger en mjuk tröja som andas.

Om man bestämmer sig för att tillverka en tröja, eller andra kläder för den delen, så har man en uppsjö av material att välja mellan. Bomull är slitstarkt, varmt och mjukt, det leder dock inte bort fukt speciellt bra. Polyester kan man få mjukt och det leder bort fukt och väta, men det ser inte så bra ut. Ull ser mycket bra ut och har egenskaper som gör att det andas, men det blir snabbt för varmt.

Ett material som tidigare inte fått så mycket uppmärksamhet, men nu ser ut att bli mer och mer populärt, är bambu. Många reagerar med förvåning då de inte vet att man kan tillverka kläder av bambu. Med genom att utvinna långa fibrer ur det snabbväxande trädet så kan man skapa riktigt bra kläder.

Företaget Copenhagen Bamboo har specialiserat sig på bambukläder och har idag hela kollektioner av kläder gjorda med materialet. Allts från strumpor till tjocka tröjor finns i utbudet.

Funktionella kläder
Eftersom bambufibrerna ger kläder som inte avslöjar att de skulle vara gjorda av något speciellt material så kan de användas i alla sammanhang. De kan dessutom räknas som funktionskläder. Detta då materialet andas och leder bort fukt, det hjälper dig dessutom hålla temperaturen på en behaglig nivå.

Materialitet är slitstarkt och är odlat och framtaget på ett hållbart sätt. Dessutom blir kläder gjorde i bambu otroligt mjuka och känns väldigt sköna mot huden.

Fler kollektioner i framtiden
Det är ingen revolutionerande spaning att det kommer bli fler modeskapare som tar miljöhänsyn framöver. Det är då ett naturligt led att man tar in mer bambu i produktionerna då. Både som ensamt material och i blandningar.

Att vi kommer se fler och mer varierande kollektioner i materialet är något man skulle våga satsa pengar på. Det är ju trots allt ett material som ger snygga kläder, som är tillverkade av ett hållbart material och som fungerar i alla lägen.

Många har redan idag bytt ut sina träningskläder av syntetmaterial mot kläder av bambu. Dess egenskaper gör att de fungerar mycket väl som träningskläder.

Vem blir först?
Frågan är vilket av de stora modehusen som syns först på catwalken med kläder skapade av bambu? Något av de mer progressiva eller ett av de mer traditionella? Det är omöjligt att säga i dagsläget.

Något som är lättare att sia om är att det definitivt kommer komma mer och mer kläder av bambu. Dess funktionalitet och det faktum att man kan göra både snygga och sköna kläder av det talar verkligen för det.

Många har köpt de sköna strumporna eller de härliga underkläderna, steget är då inte långt innan man har hela dressar i materialet. Det är ett klokt val, både för din egen komfort och för planeten.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.111