23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Designa ditt första kontor - 3 tips

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Blomstrar ditt egenstartade företag och du äntligen har ekonomin som krävs för att flytta till ett riktigt kontor? Eller har du i pandemins spår insett att du älskar hemmaarbete och planerar att designa ett hemmakontor?

Oavsett situation är det första kontoret alltid spännande, men även mycket stressande.

Det finns mycket att ha i åtanke när det är dags att designa sitt första kontor. Om det görs på fel sätt kan det resultera i att ens budget överskrids, alternativt att man skapar en arbetsmiljö som inte känns rätt. För att förhindra detta listar vi nedan 3 tips på hur du skapar och designar ditt första kontor på bäst sätt!

1. Planera en budget
Innan du designar ditt första kontor är det viktigt att du planerar en budget. Om du avser att skapa en arbetsplats i ditt hem kommer det vara ett betydligt billigare projekt gentemot om du ska jobba utanför ditt hem. Om du planerar att designa ditt första kontor på en arbetsplats som inte är ditt hem måste hyran ingå i din budget. Beroende på vart ditt kontor är och vilken typ av installation som krävs kommer detta kosta stora summor pengar också. Om det bara är du som jobbar kan det således vara fördelaktigt att designa ett hemmakontor istället.

Utöver hyran bör du tänka på ting som el- och värmekostnader, underhåll, verktyg och inredning! Hur mycket har du verkligen råd att betala, och vad måste du ha på ditt kontor? Börja med det mest nödvändiga, som viktigt kontorsmaterial. Börja med att budgetera det viktigaste, resten kan komma senare.

2. Bestäm lokal/rum & rusta upp
När du gör din budget ska platsen för ditt kontor givetvis has i åtanke. Det finns väldigt många lediga lokaler idag som inte behöver kostar skjortan. Är din budget lite mer stram, och du planerar att jobba hemifrån, behöver du inte tänka på annat än vilket rum ditt hemmakontor ska placeras. Har du en stor källare kan denna med fördel renoveras och rustas upp för att omvandlas till ett kontor. Finns det ett extra rum i huset som ännu inte används kan detta även användas som hemmakontor.

När lokalen/rummet är bestämt börjar den grundläggande upprustningen. Här bör du tänka på ting som huruvida väggarna behövs målas om, fönsterna bytas ut och så vidare. Målarfärg hittar du på närmsta byggvarubutik och fönster kan du hitta prisvärda hos SparFonster. Mycket av upprustningen kan du göra själv, men med en större budget kan du såklart hyra proffs. Det viktigaste är att du skapar en arbetsmiljö som inte bara gör att du kan känna dig bekväm, men även en som effektiviserar ditt jobb.

3. Köp kontorsmöbler & utrustning
Ett fräscht och arbetsvänligt kontor måste först och främst uppfylla grundkraven. Det vill säga att det måste vara rätt isolerat, med hjälp av fönster och dörrar. Du kan titta här för inspiration. Samtidigt måste den övergripande känslan av ett kontor finnas där. När detta är fixat börjar det roliga: inredningen!

Försöker du hålla dig till en stram budget behöver du såklart inte köpa allt med det samma. Börja med att skaffa de viktigaste kontorsmöblerna. Det är värt att köpa möbler som du vet kommer hålla länge. Istället för att köpa billiga möbler och byta ut dem efter ett halvår är det smart att investera i möbler som går att använda i flera år.

Det är viktigt att överväga de väsentliga komponenterna som en arbetsplats behöver: som skrivbord och stolar. Förvaring är också viktigt att tänka på, tillsammans med ting som livar upp kontoret. Även om det känns tråkigt att lägga pengar på är det viktigt att skapa en bekväm arbetsmiljö. Detta uppnår du omedelbart med hjälp av ett par plantor i rummet och målerier på väggarna

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063