23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

We aRe Spin Dye tecknar samarbetsavtal med Superdry

| Medlemsnyhet | Företag We aRe Spin Dye AB

Idag undertecknade We aRe Spin Dye (WRSD) AB (publ) (“WRSD”) ett samarbetsavtal med Superdry plc. Superdry är ett modemärke med global distribution och mycket ambitiösa hållbarhetsmål - där We aRe SpinDye hoppas kunna spela en viktig roll.

- Vi har varit i dialog med varandra under en längre tid och nu ligger pusselbitarna på plats för att kunna jobba konkret framåt, säger Andreas Andrén och fortsätter:
- Det är naturligtvis oerhört positivt för oss att Superdry har så ambitiöst ställda och tydliga hållbarhetsmål. Med vår unika expertis inom hållbar infärgning av återvunnen polyester känner vi att vi har en mycket tydlig position som samarbetspartner till Superdry.

Superdry grundandes 2003 i Storbritannien, är idag listade på Londonbörsen och omsätter dryga 700M£. Målen satta till 2030 är högt ställda och innefattar stora satsningar på nya hållbara lösningar. Superdry säger själva på sin hemsida:
”Vår ambition är att bli det mest hållbara börsnoterade globala modevarumärket på planeten år 2030. Våra mål fortsätter att fokusera på att producera den mest hållbara produkten, samtidigt som vi skyddar vår planet och stödjer våra människor i allt vi gör. Vi kommer att göra rätt och lämna ett positivt miljöarv.”
”Att påskynda våra mål innebär att våra åtaganden överensstämmer med FN: s mål för hållbar utveckling (SDG) till 2030”
 
- Vi har haft en dialog med varandra under en betydande tid och nu har äntligen alla saker fallit på plats och vi kan gå vidare på mer konkreta villkor, säger Andreas Andrén och fortsätter
- Naturligtvis är det extremt positivt för oss att Superdry har satt så ambitiöst och tydliga hållbarhetsmål. Med vår unika expertis inom hållbar infärgning av återvunnen polyester känner vi att vi har en mycket tydlig position som partner till Superdry.
 
Superdry, grundades 2003 i Storbritannien och är noterat på London Stock Exchange. Företaget har en omsättning på drygt £700 miljoner. Målen för 2030 är höga och omfattar stora initiativ i nya hållbara lösningar. På deras hemsida uttrycker de det med egna ord:
 
- Vår ambition är att bli det mest hållbara börsnoterade globala modemärket på denna planet 2030. Vårt mål fortsätter att fokusera på att producera den mest hållbara produkten, samtidigt som vi skyddar vår planet och stöder våra medarbetare i allt vi gör. Vi kommer att göra rätt sak och lämna ett positivt miljöarv till nästa generation. Att påskynda våra mål innebär att våra åtaganden är i linje med FN: s hållbara utvecklingsmål 2030. 
 
Viktig information
Denna information är sådan information som We aRe SpinDye (WRSD) AB (publ) måste offentliggöra i enlighet med EU: s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktperson, för offentliggörande kl. 08.30 CET den 31 mars 2021.
 
För ytterligare information:
Andreas Andrén, vd We aRe Spin Dye ( WRSD ) AB ( publ ), andreas@spindye.com, +46 736 79 14 75
 
Om Superdry
Superdry grundades 2003 i Storbritannien och är idag noterat på London Stock Exchange. Koncernen omsätter cirka 8,2 miljarder SEK (2020) och varumärket finns representerat i 61 länder och har 241 egna butiker över hela världen.  
 
Om We aRe Spin Dye
Företaget är ett svenskt cleantechföretag som tillhandahåller och erbjuder en teknik och plattform för produktion och kvalitetskontroll som gör det möjligt för spelare inom mode- och klädindustrin att avsevärt minska sin miljöpåverkan. Företagets affärsidé är att skapa en ny, hållbar och transparent standard för färgning av syntetiska textilier inom mode- och klädindustrin på ett enkelt och användarvänligt sätt.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
We aRe Spin Dye AB

WENNERBERGSGATAN 10
112 58 Stockholm
Sverige
We aRe Spin Dye AB

Sänd till en kollega

0.094