23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Sov gott

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Sömnens stora betydelse för varje människa är otvetydig. Tyvärr lider alltför många svenskar av sömnproblem.

Idag anges det att 7 av 10 har svårt att sova, en tendens som är oroande. Antalet människor som upplever sömnproblem har flerdubblats under de senaste 30 åren. Stress är en av de främsta faktorerna till de ökade sömnsvårigheterna i Sverige. Därför är sömn ett ofta diskuterat ämne i medier.

Vad kan ge dig bättre nätter? Vad kan göra så att du sover gott? battrenatter.se är bara en av webbsidorna som innehåller matnyttig info om goda sovtips främst när det kommer till sängar, sängramar och madrasser.

Flera bra tips finns att läsa lite längre ner i artikeln.

Skräddarsydd säng gör susen
Att sängen spelar stor roll för nattsömnen är det ingen som tvekar på. Och nu pratar vi inte om vilken säng som helst, utan om den skräddarsydda. För att du ska sova gott behöver du först och främst en bra madrass och den bör du aldrig kompromissa med. Vi spenderar 1/3 del av livet i sömn därför är det extra viktigt att sova på en madrass som är anpassad till din kropp. En kiropraktiker kan ge goda råd i samband med val av madrass.

Kudden är också av extremt stor betydelse. Många väljer tom att resa med sin kudde när de behöver sova någon annanstans då de inte kan somna ifall den byts ut. Har du problem med nacken är det extra viktigt att ha en större kudde som håller huvudet lite högre upp. Detta beror givetvis på problemet.

Sist men inte minst ska du välja en sängram som madrassen trivs bäst i. 

Sov i ett vädrat rum
Ett av de ofta förekommande råden som finns angående god sömn är att sova i ett svalt, väl vädrat rum. I Sverige anser man att 14 - 15 grader passar bäst. I sydligare och varmare länder kan dessa grader se lite annorlunda ut.

Bäst är det skapa en rutin som du utför varje kväll innan läggdags. Vädra rummet, se till att det är mörkt och tyst och gå och lägg dig.

Om du inte känner dig sömnig, är det bäst att invänta med att gå i säng. Gå och gör något och när du börjar känna dig sömnig kan du lägga dig i det svala sovrummet. Många menar att färgvalet spelar roll. Vitmålade väggar kan ge utrymme medans blåa eller gula skapar en helt annan stämning.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.079