23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Möt tre som vill utveckla textil- och modebranschen

| Medlemsnyhet | Företag Nordiska Textilakademin

Malin ville lära sig mer om hur man arbetar mer med hållbarhet som inköpare. Johanna ville fördjupa sig och för Maria är Hållbarhetsutbildningen på Nordiska Textilakademin en komplettering.

Malin ville lära sig mer om hur man arbetar mer med hållbarhet som inköpare. Johanna ville fördjupa sig inom en bransch. För Maria är Hållbarhetsutbildningen på Nordiska Textilakademin en komplettering av tidigare baskunskap samt en repetition. De fastnade direkt för kursen som ett självklart val!

Hela den textila industrin är fortfarande en bransch som måste tänka om kring hållbara material inför framtiden. ”Det kommer ställas högre krav på företag att utbilda inom området” berättar Malin som studerar på NTA. Ändrade och ökade krav för företagen samt en snabb utvecklingstakt gör att även den insatta har svårt att hänga med utan löpande vidareutbildning. Ögonöppnare, branschnära och hållbarhet är tre ord som används för att beskriva kursen.

Utbildningen spänner så brett, säger Malin, att synergieffekterna är så stora och att du verkligen måste se till hela företaget med alla avdelningar såsom kontor, logistik och produktion. Johanna och Maria överraskas av kvalitén på föreläsare i kursen – att de alla är branschaktiva som konsulter, hållbarhetschefer, eller forskare och har verkligen en djupgående kunskap inom sitt område med en stark koppling till hela branschen. Maria reflekterar över att textila märkningar förnyas så fort inom industrin.

Malin ville lära sig mer om hur man arbetar mer med hållbarhet som inköpare. Johanna ville fördjupa sig inom en bransch. För Maria är Hållbarhetsutbildningen på Nordiska Textilakademin är en komplettering av tidigare baskunskaper samt en repetition. De fastnade direkt för kursen som ett självklart val!

I samtalen med Malin, Maria och Johanna beskriver de hur de ser fram emot att få ökad kunskap för cirkulära affärsmodeller, kretslopp och återbruk samt hur man kan arbeta med hållbarhetsredovisning. ”Som inköpare vill jag vara med och ställa om till en hållbar mode- och textil bransch, komma ifrån konsumtionshetsen och fast fashion.” Johanna vill göra det enkelt för människor att konsumera smart samt säkerställa arbetsvillkor och mänskliga rättigheter i leverantörsleden.

En stor fördel är att distansutbildning går så bra att kombinera med arbete, att det är så beskrivs också som en stor fördel.

Johanna rekommenderar varmt utbildningen och poängterar att det är viktigt med ett eget högt intresse för hållbarhet.  ”Du går en utbildning som är branschnära och som visar på utmaningar och möjligheter. Du får snabbt ett nuläge”. Den är till för dig som vill lära mer om hållbart textilt mode. Maria rekommenderar utbildningen om du vill ha mer kött på benen. 

”Jag har gått andra kurser med likande inriktning då lär man sig övergripande termer – i denna kurs kan jag koppla termerna till ett textilt perspektiv.

Alla tre är eniga; Genom att vara engagerad, nyfiken och aktiv får du ut mycket av kursen som verkligen inspirerar!  En bra grundförståelse för textila och tekniska processer hjälper till i dina studier, ta chansen och utveckla dina kunskaper som du sedan kan använda till branschens utveckling!

Du hittar mer information om utbildningen på Nordiska Textilakademins hemsida. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiska Textilakademin

Skaraborgsvägen 3A
501 14 Borås
Sverige
Nordiska Textilakademin

Sänd till en kollega

0.094