23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så hittar du bra ljudböcker

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att lyssna på ljudböcker blir allt mer populärt.

Men en del undrar säkert vad som är skillnaden på en ljudbok och en talbok? Faktum är att begreppet talbok används lite felaktigt och slarvigt i många sammanhang. Frågar du en bibliotekarie så är en talbok en ljudbok för de som har någon form av handikapp, som exempelvis nedsatt syn. Det finns särskilda så kallade Daisy-spelare för talböcker.

Vad är ljudböcker?
Ljudböcker är det som gemene man lyssnar på. Antingen på CD som förr i tiden eller mer modern via appar i smartphones. Idag finns det ett stort utbud med olika appar som du kan använda för att såväl ladda hem som streama ljudböcker. Utbudet av böcker är stort. Du hittar allt från biografier, till romaner och barnböcker.

Fördelar med ljudböcker i telefonen
Att prenumerera på en ljudbokstjänst är kanske inte lika stort och populärt som att lyssna på Spotify, men frågan är om vi inte är på väg åt det hållet. Det finns nämligen massor av fördelar med att lyssna på ljudböcker via telefonen. Du har alltid tillgång till ett stort utbud och du har det alltid nära till hands. Perfekt när du reser till och från jobbet eller när du är i sommarstugan. Eller varför inte en vanlig kväll i soffan, med hörlurarna på.

Att hitta bra ljudböcker
Men att hitta riktigt bra ljudböcker kan vara en utmaning. Via tjänster som allaljudbocker.se har du möjlighet att få en överblick över vilka tjänster som finns tillgängliga. När du läst på om tjänsterna och valt en eller testat några olika är det dags att botanisera i det stora utbudet.

Det finns nämligen massor av bra ljudböcker att lyssna på. Varför inte lyssna på Alex Schulmans senaste roman eller den omtalade Ålevangeliet som blivit så populär? Du hittar även gamla klassiker och barnböcker som LasseMajas Detektivbyrå.

Fundera gärna på vilken genre du gillar bäst och fråga dina vänner om de har några tips på bra böcker i den genren. Eller så går du med i en bokklubb och får tips därifrån. Ett annat bra alternativ är att läsa recensioner på nätet, kolla med biblioteket, eller titta på TV-program som Babel för att få bra tips.

Det är när du väl börjar läsa som du upptäcker vilka som är dina favoritförfattare. Då blir det lättare att hitta rätt i framtiden. Så sätt igång och lyssna på ljudböcker!

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062