23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Paptic: Ett hållbart pappersemballage med plastens fördelar

| Medlemsnyhet | Företag Scanlux Packaging A/S

Klimat, miljö och grön omställning är på allas läppar och företag och varumärken måste anpassa sig till de nya omständigheterna.

Konsumenterna blir mer och mer miljömedvetna samtidigt som politiska åtgärder vidtas på miljöområdet. Sammantaget så ställs det höga krav på verksamheter som måste hitta nya innovativa och hållbara förpackningslösningar för att förbli konkurrenskraftiga.

Scanlux Packaging introducerar Paptic, som är 100% fri från plast samtidigt som det är ett hållbart, slitstarkt och formbart material. Genom Scanlux Packagins FSC® är det möjligt att få en attraktiv hållbarhetscertifiering på emballagen som dokumenterar att hela produktionen varit hållbar.

”Både konsumenter och politiker har blivit medvetna om den klimatpåverkan olika emballage som används i butiker och webbshoppar har. Det märks hos våra kunder som behöver anpassa sin produktion, distribution och logistik i mer hållbara riktningar”, säger Jan Kornelius, VD för Scanlux Packaging.

Han fortsätter:

”Som våra kunders design- och emballagepartners vill vi vara i framkant när det gäller att erbjuda hållbara och miljövänliga lösningar till butiker och webbshoppar runt om i Europa. Vi är därför mycket glada över att kunna erbjuda Paptic, som kommer att göra en positiv och hållbar skillnad för våra kunders val av emballage. ”

När kvalitet, hållbarhet och tålighet går hand i hand

Paptic förenar de bästa egenskaperna av papper, plast och textil som skapar ett unikt material. Paptic har:

  • Hög kvalitet vid tryck på materialet (precis som på papper)
  • Extrem tålighet (liksom plast – kan användas upp till 100 gånger)
  • Mjukhet, flexibilitet och allsidighet (som textil)
  • Återvinningsbar – konsumenterna kan sortera den som papper

Paptic är ett väldigt tåligt, praktiskt och miljövänligt material som har otaliga användningsområden. Hållbarhetsaspekten är inte begränsat till slutprodukten. Hela tillverkningsprocessen är hållbar från början till slut…

Hållbarhetskomponenten i Paptic bygger på följande fem principer:

  1. Förnybara råmaterial: Paptic består av träfiber med en mindre mängs cellulosabaserade viskosfibrer.
  2. Resurseffektiv: Paptic utvecklas med hjälp av en resurseffektiv teknik. som sparar både på vatten och energi.
  3. Återanvändningsbar: Optimal tålighet, flexibilitet och kvalitet förlänger emballagets livslängd.
  4. Bionedbrytbar: Materialet är 100% bionedbrytbart.
  5. Återvinningsbar: Materialet kan återvinnas för att producera andra emballageprodukter tillsammans med antingen papper eller kartong.

Paptic är med andra ord ett hållbart, högpresterande och kostnadseffektivt high-end-material som har en stor kommersiell potential för ditt företag – inte minst för att bygga ditt varumärke.

Mängder av användningsområden och varumärkesfördelar

De miljömedvetna konsumenternas varumärkespreferenser och köpbeslut blir mer och mer inriktade på hållbara produkter. Här kan Paptic bidra till att stärka ditt varumärke och din verksamhets hållbarhetsprofil och på så sätt göra ditt varumärke och dina produkter mer attraktiva. Materialet har ett enormt stort signalvärde och med rätt emballagedesign och du skilja dig mot dina konkurrenter och positionera dig starkt som ”top of mind” hos dina potentiella kunder.

Paptic har många användningsområden både för fysiska butiker och e-handel:

Paptic är ett innovativt och hållbart emballagematerial som är ett spännande alternativ till papper, plast och textilmatreal. Fördelaktigt för både förtag, varumärken och naturen.

Du kan hitta mer information om Paptic i vårt onlinemagasin genom att klicka här.

Scanlux Packaging har ett brett utbud av Forest Stewardship Council® (FSC®) certifierade emballageprodukter (FSC-C126290). Se efter FSC® loggan för de certifierade produkterna. Läs mer om våra certifieringar här.

Med expertis i bagaget

Med tusentals kunder i hela Skandinavien har Scanlux Packaging fått en gedigen expertis inom e-handelsemballage, bärkassar och förpackningar. Dessutom har företaget ett omfattande sortiment av presentförpackningar, askar, band, vinförpackningar med tillbehör som utgör en komplett och sammanhängande emballagelösning för Europas butiker och webbshoppar. 2019 vann företaget et hållbarhets pris för arbetet med FN’s klimatmål.

Om Scanlux Packaging

Scanlux Packaging har sedan 1988 satsat på kvalitet och hållbarhet i valet av material till emballage och förpackningar. Huvudkontoret ligger i Fredensborg och Scanlux Packaging är emballagepartner för flera stora skandinaviska butikskedjor. Verksamheten erbjuder faciliteter och expertis inom design, lager och distribution. Scanlux Packaging har genom åren uppnått fler miljöcertifieringar som FSC® och ISO 14001. Båda certifieringarna är välkända och garanterar att de föreskrivna standarderna uppfylls och kontrolleras.

För ytterligare information, besök vår hemsida på https://scanlux-packaging.com/se/.   


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Scanlux Packaging A/S

Båthusgatan 9, 252 67 Helsingborg,
252 67 Helsingborg
Sverige
Scanlux Packaging A/S

Bilder och video

Paptic | Scanlux Packaging | scanlux-packaging.comPaptic | Scanlux Packaging | scanlux-packaging.comPaptic | Scanlux Packaging | scanlux-packaging.com

Sänd till en kollega

0.066