23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Två saker att tänka på vid husköp

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

När du gifter dig står det i lagen att du och din partner äger det köpta huset tillsammans.

Även om kärleken blomstrar vid tillfället vet du aldrig vad som händer om 20–30 år, det betyder att du behöver tänka på lång sikt. När du köper ett hus med din partner - se till att du har en plan om saker inte går som du hoppas. Det är en bra idé att ha ett avtal avseende möbler, ansvar, reparationer, tillhörigheter till huset etc. 

Desto mer som är på papper - desto mindre är risken för problem. Tveka inte att ta in juridisk hjälp vid tecknande av avtal mellan dig och din partner. Även om det kan kännas konstigt är det bra att gardera sig.

Hitta de dolda felen
Det är ofta att ens drömhus har ett rum som du redan vid visningen fantiserar om att förändra. Försök att se bortom detta. Att byta färg eller sätta upp en tapet i ett rum gör stor skillnad och tar inte heller lång tid. Det är däremot de dolda felen och problemen som du måste försöka fokusera på. Vattenledningar, elektricitet och avlopp kan bli dyrbara fel framöver även om det inte syns på visningen men framkommer flera år senare.

Bygg ditt eget hus - behöver inte vara så svårt
Idag finns många tjänster och guider som beskriver hur du bygger ditt eget hus. Det kan kännas svårt och komplicerat (vilket det såklart kan vara) men faktum är att det inte behöver vara så. Man kan ta hjälp av experter och betala för vissa specifika delar av byggnationen och göra den större delen själv.

Eget husbygge skapar en speciell känsla till huset
Bygga hus själv - det är en helt annan sak än att köpa ett hus - man kommer känna en kärlek och ett engagemang till sitt hem på ett helt annat sätt. Har du tiden och engagemanget - var inte rädd till att ge det ett forsök!

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.046