23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

En japansk mangafilm med Scarlett Johansson

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Ghost in the Shell är en amerikansk science-fictionfilm från 2017. Filmen spelade in 170 miljoner dollar jämfört med en produktionsbudget om 110 miljoner dollar.

Filmen bygger på den japanska mangaserien med samma namn, skriven av japanen Masamune Shirow. Redan 1995 gjordes en film av serien.

En science-fictionfilm om en flickas uppväxt
Karaktären Major Motoko är huvudpersonen i Ghost in the Shell. Hon växer upp i tron att hon har överlevt ett terrorattentat genom att fått en hjärna transplanterad. Hennes uppdrag är att slåss mot världens farligaste terrorister och bekämpa dessa. Dock stöter hon på problem när hon upplever så kallade buggar i systemet när hon inleder en attack mot en underrättelsetjänst.

Dessa små buggar kommer i form av minnesfragment från hennes tidigare liv som är instängda i robothjärnan, därav namnet på filmen. Terroristerna i landet tar sina aktioner ett steg längre när de hackar sig in i människors medvetande och tar kontroll över dem. Major Motoko försöker hindra terroristerna och inser att hennes liv inte har blivit räddat utan snarare stulet när hon var liten. Vi får följa hennes kamp för att rädda andra personer för att råka ut för samma sak som hon.

Skådespelare och kritik
Huvudkaraktären spelas av Scarlett Johansson och i övriga roller ser vi Takeshi Kitano, Michael Pitt, Pilou Asbæk, Chin Han and Juliette Binoche. Filmen fick kritik för att huvudskådespelaren, Johansson, är vit när hon i boken i egentligen var av asiatiskt ursprung. Intressant trivia är att Taylor Swift musikvideo “Ready for it” visar klipp av Ghost in the Shell.

Inspelad främst på Nya Zeeland
Inspelningen av filmen gjordes på Nya Zeeland mellan februari och juni 2016. Några mindre kompletterande delar filmade sin efter detta in i Hongkong. Den släpptes i Japan i mitten på mars 2017 i Japan och några veckor senare i USA. Filmen mottogs med också med positiv kritik och fick bland annat positiv kritik för designen och tekniken samt actionscenerna i filmen.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063