23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Är diskmaskinen det bästa?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det finns de som påstår att det kan vara avkopplande att diska, rentav meditativt. För oss andra kan det kännas lite som en nödlösning att använda diskmaskinen, när man inte orkar med att ta hela disken för hand.

Det kan kännas lite som att man borde diska mera miljövänligt, spara på elen och ta hand om planeten. Det finns dock ingen anledning att ha dåligt samvete, det visar sig nämligen att diskmaskinen är betydligt bättre än många tror.


Med lite fakta i bakhuvudet visar det sig nämligen att det är betydligt mera miljövänligt att diska i maskin. Om vi börjar med mängden av disk som får plats i diskmaskinen och sammanhåller det med den mängd av, i övrigt fosfatfritt, maskindiskmedel som krävs, har vi första fördelen. Jämfört med mängden av flytande diskmedel som krävs för samma mängd disk, som handdiskas, krävs det betydligt mindre till maskinen. Detta är en klar miljöfördel. En annan vinnare är mängden av vatten som går åt. Tvärtemot vad mans kulle tro, krävs det betydligt mindre vatten i maskinen, än när man står och diskar för hand.

Har du blivit sugen på att titta närmare på en diskmaskin, går det bra att göra så på https://www.tretti.se/vitvaror/diskmaskin/

Flera argument för diskmaskinen
Två andra argument för att använda diskmaskin är säkerhet och hygien. Om vi börjar med det sista så handlar det om temperatur på vattnet. Disken sköljs flera gånger med hett vatten i maskinen. Det är helt enkelt inte möjligt att diska för hand i samma temperaturer. Det heta vattnet tar död på eventuella bakterier och gör därmed maskindisken till det mera hygieniska alternativet.
När vi pratar om säkerhet, gäller det i första hand porslinet. Risken att du tappar något medan du diskar, är större än att något går på tok i maskinen, oavsett ur säker du är på handen. Är du övertygad?

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062