23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Minimala lagerutrymmen i moderna butiker

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

”Jag ska kolla på lagret!” Detta var en vanlig replik kläd- och skobutiker en gång i tiden.

Ofta när du frågade om plagget fanns i en annan färg eller skorna i en storlek mindre så visade det sig att jo, det fanns det visst ute på butikslagret. Men det höga priset på butikshyror har gjort att modeföretag blivit tvungna att maximera värdet på varje kvadratmeter butiksyta för att nå lönsamhet. Korta försäljningscykler inom fast fashion och nya högteknologiska logistiklösningar har bidragit till att göra butikslagret utrotningshotat. Därför är det numera betydligt vanligare att man istället får höra: ”Jag är ledsen, men det som i har ute i butiken är allt vi har”.

Det moderna butikslagret
Men även om man skulle vilja är det givetvis omöjligt att eliminera butikslagret helt. Man måste man ha någonstans att ta emot och förvara nya varor innan de plockas upp inne i butiken och det behövs även utrymme för att förvara och hantera returer och felaktiga eller skadade varor. Så även om målet är ingen produkt ska förvaras i ett butikslager någon längre tid kommer alltid behovet av någon form av förvaringsutrymme eller lager i anslutning till butiken kvarstå. För små klädbutiker kan ytan vara minimal medan det krävs ett betydligt större utrymme till exempel för sportbutiker eller större skoaffärer.

Det finns mycket att vinna i att planera utrymmet så väl som möjligt. På samma sätt små optimeringar i stora logistikflöden kan ge stora besparingar i längden kan en liten förbättring leda till att man kan minska ner mängden lagerutrymme man behöver vilket kan leda till stora besparingar på butikshyra. Därför är det viktigt att man utarbetar ett system med en lättfattlig logik där man förvarar nyinkomna varor på tydligt märkta hyllplan så att personalen snabbt kan se vad som ska packas upp i vilken ordning. Mindre detaljer såsom smycken och accessoarer bör förvaras i lådor i backhyllor som även dessa ska märkas klart och tydligt. Genom att behandla butikslagret precis som vilket annat modernt lager som helst och utrusta det med lagerhyllor och andra smarta lösningar gör man att vilken som helst i personalen snabbt kan avgöra vad som ska hämtas, vad som måste ute i butiken idag och vad som ska ligga till imorgon.

Det minskar inte bara ner på den totala mängden lageryta man behöver utan minimerar också tiden din personal behöver spendera ute i lagret med att leta efter rätt varor och frigör dem för mer värdeskapande aktiviteter.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063