23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

3 tips på miljövänligt emballage utan merkostnader

| Medlemsnyhet | Företag Scanlux Packaging A/S

Vill du värna om miljön? Nuförtiden är åtminstone dina kunder miljömedvetna, och de efterfrågar möjligheter som skonar naturen. Därför bör du också göra ditt för att tillmötesgå deras efterfrågan när du slår in din produkt.

Oavsett om du använder miljöcertifierade emballagematerial eller inte, läs vidare nedan där vi föreslår 3 sätt som du kan skona miljön och samtidigt spara pengar.

Påsar med återvunnen plast

Den mest miljövänliga sak du kan göra är att använda påsar av återvunnen plast. Påsarna kan fås med och utan miljömärkning, men oavsett så kommer påsar med återvunnen plast vara både bättre för miljön och billigare i inköpskostnad än en nyproducerad vara.

Således kan du absolut välja miljövänligt, även om ditt emballage inte har exempelvis miljömärkning för biologiskt nedbrytbar plast, TÜV AUSTRIA, eller det tyska Blauer Engel, som certifierar återvunnet material.

Kvalitetsmässigt är påsar med återvunnen plast lika slitstarka som nya påsar, men man kan dock se att de är gjorda av återvunna material. Kvaliteten är noppig på ytan och kan vara svåra att göra ett snyggt tryck på. 

Brunt papper

Ännu ett tips är att byta ut det blanka presentpappret mot ett grovt, brunt papper.

När du undviker att använda vitt, blekt papper till dina tryck undviker du också blekningsprocessen där det används klor. Det skonar miljön markant när det inte är några kemikalier inblandade i produktionen av presentpappret

Det är naturligtvis inte alla varumärken som passar ihop med användandet av ett grovt, brunt papper. Om det bruna omslagspappret inte passar till ditt varumärke kan du nöja dig med att använda papper utan coating,

Down-sizing

Du bör alltid överväga vilken storlek på emballage du behöver använda för att slå in din produkt. Många verksamheter använder påsar som är för stora i förhållande till deras produkter. Om du vill vara både miljö- och prismedveten kan du med fördel minska ner till mindre påsar så att du sparar in på extra plast eller papper, vilket är bra för både miljön och din budget. 

Ursprungligen publicerat på Scanlux Packagings webbsida.
 

Medlemsnyhet

Företag
Scanlux Packaging A/S

Båthusgatan 9, 252 67 Helsingborg,
252 67 Helsingborg
Sverige
Scanlux Packaging A/S

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078