23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Åderbråck är inte bara estetiskt jobbigt, men kan leda till allvarliga sjukdomar om det inte behandl

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

När man kommer lite upp i åldern är det väldigt vanligt att man får åderbråck på benen.

Det är vanligare än man tror då det faktiskt drabbar cirka 15-20% av den svenska befolkningen på ett eller annat tidpunkt i livet. Ålderdom är den vanligaste orsaken till åderbråck. Andra faktorer som också orsakar åderbråck är övervikt och brist på motion samt graviditet.

Trots att det inte är något att skämmas över så är det många med åderbråck som tycker att det är fult och generande med de synliga och utbuktande blodådrorna på benen, och många väljer därför att gömma bort benen på sommaren. I den här artikeln kommer vi att berätta lite mer om åderbråck och hur man tar bort dem.

Orsaken till åderbråck
Åderbråck är helt enkelt utvidgade vener som ser ut som slingrande upphöjningar på huden. Åderbråck ger inte bara några jobbiga estetiska problem, men också fysiska symptom så som trötta, tunga och svullna ben under dagen när man går eller står under längre tider. Ibland kan åderbråcken också ge kramper i benen under natten, vilket kan vara obehagligt och göra det svårt att sova.

Åderbråck uppstår när venerna vigdas och venklaffarna därför inte kan stängas ordentligt. Blodet i venerna rinner helt enkelt tillbaka för långsamt till hjärtat, och samlas därför i venerna som utvidgas sakta men säkert till slingrande och utbuktande blodvener på benen.

Viktigt att behandla åderbråcken
Om man inte behandlar åderbråck i tid så kan det leda till allvarliga hälsorisker så som hudförändringar, eksem, smärtsamma venösa sår samt venösa bensår. Om sjukdomen förvärras ytterligare kan det leda till att åderbråcken blir inflammerade och blodproppar kan bildas som till sist kan leda till lungembolism.

Därför är det inte bara av estetiska skäl som man bör behandla åderbråck utan också för att förhindra allvarligare sjukdomar. Det finns många olika metoder till att behandla åderbråck som är relativt snabba och skonsamma. Det bästa är att finna en klinik för åderbråck och boka en tid till undersökning.

Vid undersökningen kommer en läkare att undersöka åderbråcken för att på så vis besluta vilken behandlingsform som kommer att användas för att ge bäst resultat. Vi hoppas att du som läsare har blivit lite klokare på vad som orsakar åderbråck, vad de kan leda till om det inte behandlas och vad du ska göra om du gärna vill ta bort dina åderbråck.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078