23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Skandinavisk design är ett hit världen runt

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Skandinavisk design har vuxit sig enormt stort i resten av världen, som nu börjar att få en klar idé om vad det egentligen är för något.

Det kan ju vara ganska svårt att definiera design från Danmark, Sverige, Norge och även Finland som det samma, men vi kan i alla fall säga att de ofta drar inspiration från de samma kilar och råa materialen.

Innovativ teknik ligger till grund för succés
Skandinavien är rik på naturliga produkter och rå material, som till exempel träd. Och särskilt möbler gjort av träd, oavsett om det är mörkt eller ljust träd, är känd som ett varumärke för skandinavisk design i möbler. I Sverige är det nog möbler gjort av ek som är mest kända.

Om du vill se en modell som till exempel har vuxit till att vara exemplarisk för skandinavisk design, då finns det nog inte något bättre exempel än den finska secto lampa. Denna lampa började produceras på grund av en riktig nödvändighet för att använda träd i möbeldesign i Finland. Detta karakteriserar också skandinavisk design väldigt bra.

Denna sortens snygga lampor, soffor eller stolar gjort i träd på grund av att det finns så många skogar här, men även också för att det skandinaviska folket är kreativt, och önskar att detta skall komma till uttryck, bland annat genom konst och design. Eftersom naturen i Skandinavien är unik till oss, då är det självklart ett bra ställe att jobba utifrån, när det handlar om design.

Gemensam stil bland skandinaviska länder
Medan man kan argumentera för om designstilen på tvärs av länder i Skandinavien verkligen är så lika som resten av världen verkar tycka, då får vi bara säga att den har hjälpt väldigt mycket med att branda och med att få oss på kartan i designvärlden.

För om vi tänker på en marknad som den amerikanska, då har dom för vana att slänga ihop allt från Europa i en kategori. Till exempel, om du har en lite annorlunda dialekt i din engelska och kommer från ett europeiskt land, då har du en ”European accent”. Medans vi Europa skiljer mycket mellan en italiensk dialekt, jämfört med en svensk. Vi kan därför konstatera att denna sammanklumpning av de skandinaviske länderna, har räddat oss från att uppleva den sammanklumpningen med andra länder i Europa.

Alltså det är väl då bättre att vi som skandinaviska länder är sett som något särskilt och annorlunda jämfört med resten av Europa.

Ökat intresse från USA
Amerikanerna har i dom senaste åren varit väldigt intresserat av skandinavisk design. Det kan vara ganska svårt att säga när det började för dom, men vi vet varför dom gillar vår designstil. För amerikanerna är skandinavisk design stilrent och enkelt. Sen får vi ju också konstatera att möbler från Skandinavien vanligtvis håller i lång tid och är gjort under de rätta förhållande.

Produktion från Skandinavien är nämligen också världskänt för vår hantering av råmaterial och bra riktningslinjer för verksamheters CO2 och arbetes politik. Det betyder ju alltså då att när du köper en möbel från Skandinavien att du kan vara säker på att materialen är behandlat ordentligt och på bäst sätt.

Om du gillade secto lampan som vi pratade kort om förr, då kan du gå in på lampemesteren och hitta andra lampor av skandinavisk design – och mycket fler designlampor från andra länder.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078